Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


S'instal·la una nova piscifactoria d'orades i llobarros a l'Ametlla de Mar

Amb aquesta nova piscifactoria, l’Ametlla de Mar comptarà amb dues piscifactories, tenint en compte també la de tonyina roja del Grup Balfegó

Etiquetes   de la terra, de la mar, aqüicultura, ametlla de mar, terres ebre

Publicat el21/4/2021

S’instal·la una nova piscifactoria d’orades i llobarros a l’Ametlla de Mar | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'empresa Galaxidi Marine Farm S.A ha obtingut una concessió per instal·lar gàbies aqüícoles per la producció d'orades i llobarros a la costa calera. La setmana passada, l'empresa grega va presentar el projecte a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, en una reunió que va comptar amb la presència de l'alcalde del municipi, Jordi Gaseni i el director territorial d'Agricultura i Pesca a les Terres de l'Ebre, Jesús Gómez.

Durant les darreres setmanes, l'empresa Galaxidi ha estat treballant amb la instal·lació d'aquesta nova piscifactoria, que té previst començar amb la producció el pròxim dilluns 3 de maig. La piscifactoria, instal·lada a 3 milles de terra, consisteix en gàbies de 30 m2 i de 15 m de profunditat.

La piscifactoria conté dos trens de 12 gàbies cadascun, amb una previsió de producció el primer any de 700 tones i una producció anual de fins a 2.800 tones. El director financer del projecte, Spiros Esbonias, comenta que l'empresa està ubicada a Grècia i comercialitza a altres països europeus.

Amb aquesta nova piscifactoria, l'Ametlla de Mar comptarà amb dues piscifactories, tenint en compte també la de tonyina roja del Grup Balfegó. El director territorial d'Agricultura i Pesca a les Terres de l'Ebre, Jesús Gòmez, ha apuntat que les Terres de l'Ebre és pionera en aqüicultura a Catalunya i ha agraït l'aposta de l'empresa.

Recordem que l'any 2018 va tenir lloc el desmantellament d'una piscifactoria d'orades i llobarros que hi havia instal·lada a la costa calera. Un desmantellament que va tenir lloc perquè s'havia esgotat la concessió de l'empresa i la zona havia estat inclosa dins del Xarxa Natura 2000.

Font i foto: La Cala RTV

comparteix-ho