Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/3/2021#) AND (caducitat>=#12/3/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

S'inicia el cens hivernal d'ocells aquàtics 2019 al Delta de l’Ebre

El comptatge d’ocells al Delta de l’Ebre s’integra dins de l’International Waterbird Census (IWC)

Etiquetes   natura, ornitologia, delta ebre

Publicat el10/1/2019

S’inicia el cens hivernal d’ocells aquàtics 2019 al Delta de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Exemplar de fredeluga (Vanellus vanellus)


Aquest passat dilluns 7 de gener, s'ha iniciat el cens hivernal d'ocells aquàtics 2019 al Delta de l'Ebre. Tècnics del Parc Natural , agents del Cos d'Agents Rurals i voluntaris realitzen aquests dies el comptatge d'ocells. La realització d'aquest cens al delta, la principal zona humida de Catalunya, comporta una gran complexitat, tant pel que fa a la diversitat d'espècies i d'hàbitats (arrossars, llacunes, riu, salines, badies, aiguamolls) com per la gran quantitat d'aus.  

El comptage s'integra dins de l'International Waterbird Census (IWC), el qual té com a objectiu quantificar anualment el nombre d'ocells aquàtics (anàtides, limícoles, ardeids, fotges, etc.) que hivernen en més 80 països d'Europa, Àsia i nord d'Àfrica. Les dades obtingudes permeten conèixer a escala global l'estat de conservació d'aquestes espècies i, a escala local, avaluar la capacitat d'acollida de les zones humides del territori. 

Durant l'hivern de 2018, la població d'ocells aquàtics al delta de l'Ebre va ser un 20% inferior a la mitjana de l'última dècada. 

Està previst que els resultats del cens es publiquen a inicis del proper mes de febrer.4 Camins: lloguer de bicicletes - serveis turístics / Els Muntells - delta de l’Ebre