Revetlles de Sant Joan i Sant Pere. Del 23 al 29 de juny a Hospitalet de Llobregat

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/28/2022#) AND (caducitat>=#6/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Satisfacció del sector turístic de les Terres de l'Ebre per l'afluència "massiva" de visitants per Setmana Santa

Els restauradors lamenten que no se’ls hagi ampliat l’horari d’obertura per servir sopars

Etiquetes   turisme, setmana santa, terres ebre, delta ebre

Publicat el4/4/2021

Satisfacció del sector turístic de les Terres de l’Ebre per l’afluència "massiva" de visitants per Setmana Santa | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El sector turístic ebrenc està satisfet per l'afluència "massiva" de visitants aquesta Setmana Santa. Cases rurals, càmpings, hotels i allotjaments turístics han fregat la plena ocupació, segons el gremi. Els restauradors també celebren l'arribada de turistes a la zona amb les agendes plenes en els dos torns de dinar. Amb tot, lamenten que el Procicat no els hagi permès obrir en horari nocturn per esponjar els serveis i donar "oxigen" al sector. "Feia temps que no es veia tanta gent per Setmana Santa, després d'aquest any, tothom ha sortit amb moltes ganes", ha afirmat a l'ACN la presidenta de l'Associació d'Hostaleria de les Terres de l'Ebre, Juani Piñana.

Aquest dissabte a l'Ampolla, un dels municipis turístics de la zona, els visitants gairebé omplien les terrasses de bars i restaurants del port i aprofitaven el bon temps per passejar o bé anar amb bicicleta. La majoria dels turistes provenen de Barcelona i de l'àrea metropolitana, però també en reben d'arreu de la demarcació, sobretot de Tortosa, que venen a passar el dia o a fer un arròs.

Segons el sector, la baixa incidència de la covid-19 i l'oferta d'activitats a l'aire lliure ha fet més atractiu aquest territori per passar uns dies de vacances. "En els últims dos anys no s'havia vist tanta afluència de gent, normalment treballàvem els dies festius, aquest any s'està treballant tota la setmana", ha detallat Piñana. En el cas del restaurant Club Nàutic Casa Montero, la seva propietària Carme Montero ha explicat que des de dissabte 27 de març han fet ple cada dia i ha subratllat que han compert estrictament amb les distàncies i mesures de seguretat. "Estem molt contents, perquè ha estat tot reservat; teníem moltes ganes que la gent vingués", ha afegit.

Els restauradors destaquen que per esponjar els clients van organitzar dos torns i han lamentat que les autoritats sanitàries no els hagin permès obrir de set a deu de la tarda per servir sopars. "La restauració regula; estem molt limitats amb l'horari del migdia, s'hagués pogut treballar el mateix del migdia al torn de nit i, així donar una mica d'oxigen al sector que està molt ofegat, patint les conseqüències d'aquesta pandèmia", ha argumentat Piñana. Comparteix opinió, Montero que considera que va ser una llàstima tenir les terrasses tancades a la tarda quan hi havia moltíssima gent passejant pel municipi.

Els allotjaments turístics també han assolit una bona ocupació. L'Hotel Ampolla Sol, amb una capacitat per una cinquantena de persones, ha registrat una ocupació del 100% durant tota la setmana. "Crec que és de les millors Setmanes Santes que he vist i tinc gairebé 45 anys", ha valorat la responsable de l'establiment Teima Caballé. Tot i que reconeix, que en termes generals, l'ocupació de l'hotel sempre havia estat alta per aquestes dates, assenyala que només aconseguien aquestes bones xifres en els dies festius. "Enguany, no hem pogut atendre tota la gent, no ho havíem vist mai", ha dit.

Malgrat la satisfacció per l'afluència de visitants i les xifres d'ocupació, el sector turístic és conscient que la mobilitat durant aquestes vacances pot provocar un increment dels contagis i que les autoritats sanitàries, de retruc, decideixin fer un pas enrere i endurir les restriccions. "Estic segura que després de Setmana Santa hi haurà restriccions, jo l'hagués fet una mica més restrictiva per poder aprofitar els mesos de maig i juny i començar un estiu amb una campanya bona, ara estem treballant moltíssim, però tots tenim el temor que ens tanquin", apunta Caballé.

Per tot plegat, el gremi s'encomana a les vacunes i els tests d'antígens perquè puguin recuperar l'activitat plena durant l'estiu i puguin treballar, almenys, com la temporada passada.


Per: ACN

Foto: EbreActiu