Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Sant Jordi promociona l'oleoturisme amb la senyalització d'oliveres mil·lenàries

L’acció integra dos finques poblades d’oliveres mil·lenàries en el projecte Oleoturisme del Territori Sénia

Etiquetes   turisme, oleoturisme, baix maestrat, taula del senia, sant jordi

Publicat el15/2/2018

Sant Jordi promociona l’oleoturisme amb la senyalització d’oliveres mil·lenàries | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Les oliveres mill·lenàries es troben a dos finques situades a les partides Els Muntells i el Mas Na Cabanes


L’Ajuntament de Sant Jordi (Baix Maestrat) i la Mancomunitat de la Taula del Sénia han signat dos convenis de col·laboració amb els propietaris de dos finques poblades d’oliveres mil·lenàries amb la finalitat d’integrar-les en el projecte Oleoturisme del Territori Sénia. El programa consisteix en la senyalització de les dues àrees amb banderes metàl·liques retolades amb vinil d’alta qualitat, que informen de la seua localització; faristols d’acer compacte lacats en verd amb gràfica explicativa sobre les característiques de cada olivera i pilons de fusta tornejada amb plaques gràfiques. Per a senyalitzar les dues noves zones s’ha emprat el mateix sistema que en la resta de museus i àrees d’oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia.

La iniciativa facilitarà que els visitants puguen gaudir de l’experiència de conèixer el patrimoni natural i singular de la zona a través d’aquests magnífics monuments arboris que han sobreviscut durant segles. Les dues àrees senyalitzades estan situades en la partida Els Muntells i en el Mas Na Cabanes.

La primera és una finca de fàcil accés situada al costat de l’ermita del mateix nom i en la qual existeixen cinc oliveres mil·lenàries que superen els 3,5 m. de perímetre; entre ells hi ha un exemplar monumental de 5,78 m. de perímetre.

La segona parcel·la està situada al costat del camp de golf Panoràmica. En aquesta finca hi ha vuit oliveres mil·lenàries que superen els 3,5 m. de perímetre i cal destacar la presència d’un exemplar monumental de 7,70 m. de perímetre.

Iván Sánchez, alcalde de Sant Jordi i president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia ha explicat que la iniciativa pretén "impulsar l’oleoturisme, un tipus de turisme emergent que cada vegada guanya més pes en el sector turístic i desperta més interès; està basat en tots els aspectes que envolten les oliveres, des de la visita en els camps, a la producció i tast d’olis i, en el cas de les oliveres mil·lenàries cobra més importància donada la seua antiguitat".

La inversió total realitzada en les dues àrees ascendeix a 4.368,78 euros, dels quals 1.747,5 euros han anat a càrrec de les arques municipals. Els tècnics de la Mancomunitat s’han fet càrrec del disseny i continguts dels cartells i del transport dels senyals, i els operaris de la brigada d’obres de l’Ajuntament de Sant Jordi hi han col·locat la senyalització.