Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Sant Jaume d'Enveja celebra amb èxit les Jornades Somriu

Dos dies de cultura, música, tradició, gastronomia, entorn natural i promoció local a la vora del riu, en que s’ha celebrat el 12è aniversari del pont Lo Passador i la Festa de la Sega

Etiquetes   vida activa, turisme, tradicions, festes arros, sant jaume enveja, delta ebre, terres ebre

Publicat el4/10/2022

Sant Jaume d’Enveja celebra amb èxit les Jornades Somriu | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Imatge de la Festa de la Sega a l'arrossar interactiu


Sant Jaume d'Enveja ha celebrat aquest primer cap de setmana d'octubre les 10es Jornades Somriu, per commemorar el 12è aniversari del pont Lo Passador, que uneix les poblacions de Sant Jaume d'Enveja i Deltebre. Dos dies de cultura, música, tradició, gastronomia, entorn natural i promoció local a la vora del riu i amb el pont Lo Passador de fons.

Dissabte començava amb la inauguració de les jornades a càrrec d'Enric Adell, vicepresident de la Diputació de Tarragona i Diputat Delegat del SAM, qui alhora va inaugurar el nou pantalà del port fluvial. Al llarg del matí, el Club de rem Delta va realitzar exhibicions de rem olímpic i també va tenir lloc un torneig comarcal de bac, la lluita tradicional de les Terres de l'Ebre, organitzat pel Club Olympic Kushin Kai.

A la tarda, el Club Esportiu de Gimnàstica Rítmica Sant Jaume va realitzar una exhibició. La música va ser la protagonista de la jornada de dissabte amb dj J-KOB, amb funk, funky-house i disco anys 70 i 80. Miquel Rullo va ser l'encarregat de tancar les activitats de dissabte amb un concert en directe.

Diumenge, i com a plat fort, vam viure la tradicional Festa de la Sega, a l'arrossar interactiu situat al passeig fluvial. La faena, com sempre, va anar acompanyada de balls de jotes, a càrrec del grup de jota Sarabastall, i rondalles, amb repartiment de panoli i barreja per a tots els assistents, per part de l'Associació de Dones de Sant Jaume. Els més atrevits van entrar a l'arrossar per segar, amb l'ajuda de la Comissió de l'arrossar.

Per a acabar la festa, els pagesos van desfilar fins a l'era, ubicada sota el pont Lo Passador, i van fer una demostració de batre a pota, solejar, ventar i ensacar l'arròs. Els visitants van poder participar en el quart concurs El teu pes en arròs i degustar un tast d'arròs que va oferir la Càmara Arrossera del Montsià.

Diumenge la tarda, el riu Ebre va ser el protagonista, amb una excursió amb vaixell gentilesa de Creuers Olmos, ple de gom a gom, com les passades edicions. Per a finalitzar les jornades Somriu, dj Le Carlos Inferno, va posar ritme a la tarda amb una selecció de música indie.

Al llarg del cap de setmana, les jornades s'han complementat amb paradetes tradicionals i mostra de productes dels diversos comerços de la població i artesans. També ha estat present l'exposició i demostració d'arts i oficis del camp català. Per a acompanyar totes estes activitats hi va haver un espai amb food trucks amb diferents propostes gastronòmiques.

La regidora de Fires, Àngels Garriga, i el regidor d'Activitats Tradicionals, Xavi Llorach, fan una valoració positiva en quant a participació respecte les edicions passades. “Es nota que la gent té ganes de recuperar les activitats que es van haver d'ajornr per la situació sanitària. El passeig del riu Ebre, és una de les zones on hi ha més vida del poble i, este cap de setmana, ha sigut el punt de retrobament de molta gent d'aquí i, també, de fora del municipi."


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho