XI Jornades Gastonòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. Del 9 de febrer al 10 de març

CAT | ES


S'actualitza el reglament de la Via Verda de la Val Zafán, que inclou la Via Verda del Carrilet de la Cava

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat el reglament que contempla un seguit de normes d’obligat compliment: circulació per la dreta, límit de velocitat de 20 quilòmetres per hora, obligatorietat d’avisar abans dels avançaments, respectar les prioritats de pas, així com les normes i senyals de la ruta

Etiquetes   turisme, cicloturisme, btt, via verda, baix ebre, aldover, benifallet, tortosa

Publicat el1/6/2021

S’actualitza el reglament de la Via Verda de la Val Zafán, que inclou la Via Verda del Carrilet de la Cava | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Antiga Estació d’Aldover


El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar la setmana passada, per unanimitat, la modificació del reglament regulador de l'ús del Camí Natural-Via Verda de la Val de Zafán per afegir-hi un nou traçat de via: la del Carrilet de la Cava, de 6,9 quilòmetres. Aquest reglament contempla un seguit de normes d'obligat compliment: circulació per la dreta, límit de velocitat de 20 quilòmetres per hora, obligatorietat d'avisar abans dels avançaments, respectar les prioritats de pas, així com les normes i senyals de la ruta.

La nova normativa incorpora la regulació de senyalització estàtica per publicitat i informació al llarg del traçat de la Via Verda. “Quedarà permesa la instal·lació de publicitat i informació a la via relacionada amb serveis que siguen d'interès pels usuaris i ajuden a dinamitzar turísticament i comercialment els municipis per on transcorre l'itinerari”, ha explicat el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, Ivan Garcia, que avui ha exercit de president en funcions. Aquesta senyalització haurà de tenir les proporcions adequades al lloc on s'instal·le i la col·locació i manteniment anirà a càrrec de l'interessat.

Durant els primers mesos de l'any (fins al 13 de maig) la Via Verda de la Val de Zafán ha registrat un total de 157.264 usuaris, un 42% dels quals en bicicleta i un 58% a peu. Concretament al comptador de Tortosa s'han registrat 104.629 usuaris; al d'Aldover, 33.445 i, finalment, al de Benifallet, 19.190.

D'altra banda, el plenari, que avui s'ha celebrat de manera presencial al saló de plens, ha expressat el seu suport al sector pesquer català que rebutja la proposta de l'Estat de reducció de les jornades de pesca assignades a les embarcacions de la flota d'arrossegament, un sector potent als municipis de la costa ebrenca. “Els pescadors ebrencs ja han fet esforços amb les vedes biològiques, si ara es redueixen tan dràsticament els dies que poden pescar deixaran de ser viables econòmicament”, ha dit el vicepresident del Consell i alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni.

L'acord del Consell Comarcal del Baix Ebre es farà arribar a la direcció general de Pesca, la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i el Grup d'Acció Local de Pesca Mar de l'Ebre.


Per: Redacció

Foto: Cedida