Jornades del Pinxo de Benicarló. Del 20 de setembre al 6 d’octubre 2024

CAT | ES


La Ribera d'Ebre es promociona a la 8a edició del «Benvinguts a Pagès» exposant el producte de proximitat i l'oferta turística rural

En el cas de la Ribera d’Ebre hi participen 14 empreses, tant del sector agroalimentari com turístic, coordinades pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, reforçant les sinergies entre els diferents agents de la comarca

Etiquetes   vida activa, pagesia, turisme, turisme cultural, ribera ebre, terres ebre

Publicat el25/9/2023

La Ribera d’Ebre es promociona a la 8a edició del «Benvinguts a Pagès» exposant el producte de proximitat i l’oferta turística rural | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Representants del sector agroalimentari i turístic que se sumen a la iniciativa, amb el conseller de Promoció Econòmica i la tècnica comarcal


Producte agroalimentari de proximitat i turisme rural com a estratègia de desenvolupament comarcal. La Ribera d'Ebre se suma, un any més, a la iniciativa del ‘Benvinguts a Pagès', la festa de la pagesia catalana que se celebra el cap de setmana del 30 de setembre i 1 octubre arreu de Catalunya per donar a conèixer l'activitat del sector agroalimentari i promoure el consum responsable i els productes de proximitat, atraient visitants d'arreu de Catalunya.

En el cas de la Ribera d'Ebre hi participen 14 empreses, tant del sector agroalimentari com turístic, coordinades pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, reforçant les sinergies entre els diferents agents de la comarca. “És una bona manera de promocionar la comarca i atraure visitants, si anem tots de la mà som més forts” diu el vicepresident 4t i responsable de l'Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Carlos Trinchan, que valora molt positivament les xifres de l'any passat, quan més d'un miler de persones van participar en les activitats i visites programades en aquesta festa de la pagesia, incentivant l'activitat econòmica de la comarca.

L'oferta del ‘Benvinguts a Pagès' a la Ribera enguany inclou dues explotacions agràries que obriran les seves granges al públic perquè els visitants puguin conèixer de primera mà la feina que hi fan: Formatgeria Laura de Rasquera i la granja Somper de Riba-roja d'Ebre; dos elaboradors de producte local: la Masrojana de Móra d'Ebre i la Carnisseria Ca Llenç de Rasquera; tres restaurants que basen la seva cuina en aquest producte de proximitat: Molí de Xim de Miravet, la Braseria de Tivissa i el Pas de l'Ase de Garcia; i set allotjaments turístics rurals: 7 de Ribera, Hostal Fontdemora, Casa Font, Casa del Castell, càmping i alberg Tivissa, Hotel Rural Mas de l'Illa i Cal Blanco Miravet.

Les reserves i inscripcions s'han de fer a través de la pàgina web habilitada per planificar el cap de setmana: www.benvingutsapages.cat, on es poden consultar les visites, activitats i degustacions de producte en explotacions agràries i obradors, així les opcions d'allotjament i restauració per als visitants d'arreu del país.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho