Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Riba-roja impulsa l'oferta esportiva i el turisme actiu amb una caminada aquest diumenge

La caminada “La Punta de l’Home pels Montserrats”, és una iniciativa que forma part del pla estratègic Impulsa 20.30 i té com a objectiu dinamitzar l’activitat del municipi en tots els àmbits

Etiquetes   Esports, Turisme, enderisme, Riba roja, Ribera Ebre

Publicat el12/10/2017

Aquest diumenge 15 d'octubre, els veïns i veïnes i els visitants de Riba-roja tenen una nova oportunitat per conèixer l'entorn d'aquest terme municipal amb la caminada “La Punta de l'Home pels Montserrats”, una iniciativa que forma part del pla estratègic Impulsa 20.30, que té com a objectiu dinamitzar l'activitat del municipi en tots els àmbits i, en aquest cas concret, augmentar l'oferta esportiva local.

La sortida serà a les 8.00h de la plaça de la vila i des d’allà els participants aniran en cotxe particular fins al punt de l’inici de la caminada, als peus del barranc dels Montserrats. El recorregut és de 10 kilòmetres i mig en un trajecte circular i, tot i que el traçat és una mica exigent –amb fortes pujades i desnivells–, com a recompensa els participants podran gaudir de molt bones vistes. La Punta de l'Home és el punt més alt d'aquesta sortida, amb 552 metres, a tocar dels municipis de Flix i la Fatarella. Es recomana portar roba còmoda, calçat de muntanya, aigua, gorra i esmorzar.

El preu de l'activitat és de 3 euros i inclou l'assegurança (els federats FEEC i FEDME no paguen assegurança). Les inscripcions es poden fer fins al divendres 13 d'octubre a l'Ajuntament de Riba-roja o per correu electrònic a l'adreça: camina.impulsa20.30@gmail.com.


Part del Pla Estratègic Impulsa 20.30

La caminada és una iniciativa del grup local Figot Tour. D'aquest grup de caminadors habituals del poble va sortir aquesta proposta, emmarcada dins el pla estratègic Impulsa 20.30, engegat des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Riba-roja. Es vol fomentar així el turisme actiu i augmentar l’oferta local d'activitats esportives i es preveu repetir l'experiència amb altres rutes pel municipi al llarg de tot l’any.

El Pla Impulsa 20.30 busca generar noves oportunitats al municipi i engegar dinàmiques de treball en xarxa. Es vol fomentar que empreses, entitats i veïns s'impliquin i facin propostes concretes per dinamitzar l'activitat al municipi i es tregui partit als múltiples potencials de Riba-roja en àmbits com Cultura i Patrimoni, Agricultura (per donar a conèixer els aliments de qualitat de la zona, per exemple), Riu i Esports (en el que s'inclou per exemple aquesta primera caminada), i Comunicació i Promoció.

Des de l'Ajuntament s'anima a tothom a sumar-se al Pla Estratègic Impulsa 20.30, ja que “amb iniciatives tan senzilles com aquesta caminada, els mateixos veïns poden ajudar a dinamitzar l'activitat del municipi”. Tothom qui estigui interessat a col·laborar o participar, pot demanar informació en l’adreça de correu: impulsa20.30@gmail.com.


Riba-roja impulsa l’oferta esportiva i el turisme actiu amb una caminada aquest diumenge | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

comparteix-ho