butlletķ EbreActiu

CAT | ES


La Rąpita, km 0 de la Via Verda de la Vall de Zafan

El Ple de l’Ajuntament de la Rąpita aprova el conveni de col·laboració en relació amb el Pla de Sostenibilitat en Destinació Turķstica «Extensió de la vida verda de la Vall de Zafan de Tortosa a la Rąpita»

Etiquetes   turisme, la rapita, amposta, tortosa, roquetes, via verda, cicloturisme, baix ebre, montsia,

Publicat el28/2/2022

La Rąpita, km 0 de la Via Verda de la Vall de Zafan | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Canal de navegació entre Amposta i la Rąpita


El Ple de l'Ajuntament de la Rąpita, reunit en la sessió ordinąria del mes de febrer, ha aprovat el conveni de col·laboració entre els ajuntaments de la Rąpita, Amposta, Tortosa i Roquetes i la Diputació de Tarragona en relació amb el Pla de Sostenibilitat en Destinació Turķstica (PSDT). Amb l'aprovació, que ha comptat amb els vots a favor de tots els membres del plenari, se situa la Rąpita com el quilņmetre 0 de la Via Verda de la Vall de Zafan.

El conveni aprovat neix de l'oportunitat que veuen els ajuntaments implicats en aprofitar els plans de sostenibilitat turķstica per estendre el traēat de la via verda. L’execució del projecte, a partir de la connexió amb la Rąpita, permetrą aconseguir un increment del domini pedalable, una millora de la potencialitat per accedir a mercats internacionals i nous segments de mercat i, en conseqüčncia, l’obtenció d'una major capacitat de generar riquesa pel territori.

L'alcalde de la Rąpita, Josep Caparrós, expressa que “el conveni permet posar fil a l'agulla en un projecte desitjat i estratčgic per al nostre territori perquč dinamitzarą turķsticament tot el territori de punta a punta, unint l'interior amb el litoral, des de la vessant del cicloturķstic”.

El projecte, que ampliarą la Via Verda entre aquests municipis del Baix Ebre i el Montsią (23,74 km), compta amb un pressupost de 6,3 M €, 5 M € dels quals seran finanēats pels fons Next Generation que aposten per iniciatives inclusives i sostenibles des del punt de vista ambiental, social i econņmic.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu

comparteix-ho