Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


La Ràpita, km 0 de la Via Verda de la Vall de Zafan

El Ple de l’Ajuntament de la Ràpita aprova el conveni de col·laboració en relació amb el Pla de Sostenibilitat en Destinació Turística «Extensió de la vida verda de la Vall de Zafan de Tortosa a la Ràpita»

Etiquetes   turisme, la rapita, amposta, tortosa, roquetes, via verda, cicloturisme, baix ebre, montsia,

Publicat el28/2/2022

La Ràpita, km 0 de la Via Verda de la Vall de Zafan | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Canal de navegació entre Amposta i la Ràpita


El Ple de l'Ajuntament de la Ràpita, reunit en la sessió ordinària del mes de febrer, ha aprovat el conveni de col·laboració entre els ajuntaments de la Ràpita, Amposta, Tortosa i Roquetes i la Diputació de Tarragona en relació amb el Pla de Sostenibilitat en Destinació Turística (PSDT). Amb l'aprovació, que ha comptat amb els vots a favor de tots els membres del plenari, se situa la Ràpita com el quilòmetre 0 de la Via Verda de la Vall de Zafan.

El conveni aprovat neix de l'oportunitat que veuen els ajuntaments implicats en aprofitar els plans de sostenibilitat turística per estendre el traçat de la via verda. L’execució del projecte, a partir de la connexió amb la Ràpita, permetrà aconseguir un increment del domini pedalable, una millora de la potencialitat per accedir a mercats internacionals i nous segments de mercat i, en conseqüència, l’obtenció d'una major capacitat de generar riquesa pel territori.

L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, expressa que “el conveni permet posar fil a l'agulla en un projecte desitjat i estratègic per al nostre territori perquè dinamitzarà turísticament tot el territori de punta a punta, unint l'interior amb el litoral, des de la vessant del cicloturístic”.

El projecte, que ampliarà la Via Verda entre aquests municipis del Baix Ebre i el Montsià (23,74 km), compta amb un pressupost de 6,3 M €, 5 M € dels quals seran finançats pels fons Next Generation que aposten per iniciatives inclusives i sostenibles des del punt de vista ambiental, social i econòmic.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu