Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l'Alt Maestrat?

Les “ueles”, l’aigua, el ball i la festa inunden l’Alt Maestrat d’activitats esta setmana

Etiquetes   vida activa, agenda,, alt maestrat, human land, culla, ares, albocasser, benassal

Publicat el20/7/2022

Les “ueles” del Maestrat seran unes de les protagonistes

Posar en valor tot allò que enriqueix els pobles de l'Alt Maestrat és ja una necessitat en cada programa d'activitats setmanal. S'ha parlat de trobades històriques, ciència i grans talents, però encara queda una joia per posar en valor, les “ueles”. L'Ajuntament d'Albocàsser i la Mancomunitat Alt Maestrat han posat en marxa esta iniciativa que se celebrarà este 22 i 29 de juliol de les 18h fins a les 19h. D'aquesta manera, es podrà recordar a les dones que han fet història en l'Alt Maestrat i es recuperarà una memòria que no pot quedar oblidada.

El Maestrat mostra també la seua part més aquàtica

Amb l'arribada de les altes temperatures l'Alt Maestrat també s'acalora i les activitats programades es traspassen al lloc més fresc i agradable, l'aigua. A Albocàsser organitzen una activitat que combina l'exercici físic amb la refrescant aigua de la piscina, l'aquagym. Cada dimecres durant tot l'estiu, a les 19h, s'ofereixen classes d'aquagym en la piscina del poble. Però els veïns d'Albocàsser encara volen més aigua i, per això, dissabte 23 se celebrarà la IV Festa de l'Aigua Intercolles 2022, una trobada amb bon beure, paella, música i festa, molta festa.

També trobem Ares, que, com cada any, convida els veïns a passar per la piscina municipal i gaudir de les seues relaxants i refrescants aigües.

Tot i això, si una cosa és ben refrescant i bona per a Benassal és la seua aigua, l'Aigua de Benassal, que ofereix visites guiades a la seua fàbrica per conèixer de primera mà els seus productes i procesos de fabricació. A més, l'entrada té un preu de 2,5 euros i el 20% d'eixe pagament va destinat a la Fundació Infantil Casa Ronald McDonald.

Literatura, taitxí, ball i fotografia, tot un conjunt d'activitats culturals

L'encant de l'Alt Maestrat va més enllà de les seues trobades històriques i artístiques. Per això, la comarca està constantment potenciant la part més cultural en les seues activitats setmanals oferint tot tipus d'actes i esdeveniments que no deixen indiferent ningú. A Ares esta setmana fan una crida a tota la gent que vullga aprendre la tècnica del Ball Pla. Mario Videl Benages serà l'encarregat d'impartir les classes cada dimecres de juliol i agost en el local multiusos d'Ares.

D'altra banda, a Benassal segueixen en la seua immersió dins del món de les arts marcials oferint taller de taitxí, una gimnàstica xinesa que ajuda a exercitar el cos lentament i amb precisió. Esta volta, l'activitat tindrà lloc divendres 22 en els Jardins del Poble. A més, Benassal també obri les pàgines de la literatura amb la presentació de 2 llibres divendres 22 i dissabte 23: La Roca del migjorn i El dilema de Sofía.

I Culla posa ben coqueta i plena d'encant en l'exposició La Bella Culla, un conjunt de 65 fotografies que intenten captar l'essència i l'atractiu del poble mitjançant els objectius de les càmeres. L'exposició es podrà visitar en l'Antic Hospital dissabte 23 a les 18h.

Les visites de turistes, esta volta més especials amb multiaventura i l'encesa d'antorxes Si una cosa caracteritza l'agenda setmanal de l'Alt Maestrat són les visites guiades per tots els seus pobles. Cada setmana, turistes de totes les parts inunden els carrers de la comarca per descobrir la seua història i sorprenents secrets.

Com ja és costum, Ares oferirà visites guiades a la Cova Remígia, al Cingle de la Mola Remígia i al seu nucli històric.

Benassal tampoc es queda enrere i també prepara la Microreserva del Rivet, el centre històric, la Font d'En Segures o la Casa Museu Teresita Pascual per a les visites. A més, tot aquell que visite el Rivet dimecres 27 a les 17.30h podrà passar una de les vesprades més aventureres, amb un rocòdrom i una tirolina organitzats per l'empresa Viu Natura. Per últim, Culla i la seua ruta templària també esperen vore els seus carrers plens de visitants que volen submergir-se en la seua història i fascinants voltants. Però si hi ha una data especial i màgica per viure Culla i la seua vertadera essència és dissabte 23 a partir de les 22.30h. Les ciris i torxes encendran les flames i el poble sencer es tenyirà d'un color rogenc que recordarà a la Culla més històrica. L'acte s'acompanyarà amb música en directe del grup Xe-ranga.


Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l'Alt Maestrat?


ALBOCÀSSER

Albocàsser recorda a les "ueles"

L’Ajuntament d’Albocàsser i la Mancomunitat Alt Maestrat han posat en marxa la iniciativa Recordem les nostres "ueles", com popularment es coneix a les àvies o iaies al poble. Els dies 22 i 29 de juliol a la llar del jubilat hi haurà un berenar-xerrada recordant vivències de les dones més majors del poble i també com era el seu dia a dia. A més, qui participe, pot portar un objecte que les recorde. D’aquesta manera es vol recuperar la memòria oblidada de les dones que han protagonitzat la història d’Albocàsser i l’Alt Maestrat.

Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l’Alt Maestrat? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La festa de l'aigua inunda Albocàsser de festa

Dissabte 23 de juliol Albocàsser es vestirà d'ambient festiu amb música, vi i ball. La IV Festa de l'Aigua Intercolles 2022 obrirà la jornada en el Casal del Vi, amb bona companyia i bon beure. Després, a les 14h, tots aquells que hagen comprat el tiquet podran gaudir d'una paella monumental al Barranc. Una volta feta la digestió, la música de la xaranga Los Mataos s'encarregarà d'omplir els carrers amb molta festa. També hi haurà premis per a la millor beguda i la millor disfressa. A la nit, tancarà la jornada la disconight amb remember fins que el cos aguante.

Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l’Alt Maestrat? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Gimnàstica i música dins l'aigua, tot mesclat en la piscina d'Albocàsser

Albocàsser ofereix per 25 euros mensuals la possibilitat d'assistir a un curs d'Aquagym musical en la seua piscina municipal. Una disciplina esportiva amb beneficis per a totes les edats i que ajuda a ser més combativa contra la calor perquè té lloc dins l'aigua. L'activitat es realitzarà tots els dimarts de 19h fins a les 20h i les inscripcions segueixen obertes.

Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l’Alt Maestrat? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


ARES

Pintures rupestres i recorregut històric en Ares

Una setmana més, turistes de totes les parts arriben a Ares per gaudir de l'encant i la història que arrelen el poble. D'entre les visites guiades, trobem les de la Cova Remígia i el Cingle de la Mola Remígia que tenen lloc tots els caps de setmana de divendres a diumenges, amb eixida des de la Montalbana. A més, es podrà visitar també el nucli històric dijous, divendres, dissabte, diumenge i dimecres; sempre reservant en l'oficina de turisme les places per a la visita amb antelació.

Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l’Alt Maestrat? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Ares ensenya la tècnica del Ball Pla

Aprendre els moviments i la modalitat del Ball Pla és possible gràcies a l'Ajuntament d'Ares. Mario Vidal Benages és l'encarregat d'impartir les classes d'este tipus de dansa mitjançant un taller que tindrà lloc tots els dimecres de juliol i agost a les 18h en el local multiusos d'Ares. Així, l'Ajuntament fa una crida a tota la gent del voltant i veïns del poble que sàpiga ballar o que vullga iniciar-se en el meravellós món de la dansa.

Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l’Alt Maestrat? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Ares també convida a fer ús de la piscina municipal

Les altes temperatures són una excusa més que bona per visitar la piscina municipal d'Ares i tirar-se de cap a seua refrescant i relaxant l'aigua. El servei està disponible de dilluns a diumenge de les 11h fins a les 14h pels matins. I de vesprada des de les 16h fins a les 20h. Combatre la calor és una feina de tots i cal ser responsable pel que fa a les digestions i a les exposicions fortes al sol.

Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l’Alt Maestrat? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


BENASSAL

El Rivet, el Centre d'Interpretació i taitxí en l'agenda setmanal de Benassal

La proposta d'activitats de Benassal per a aquesta setmana no només es basarà en visites guiades a punts turístics com el centre històric, la Microreserva del Rivet o el Centre d'Interpretació, sinó que també oferirà als veïns classes gratis de taitxí. Aquesta pràctica xinesa permet que el cos s'exercite d'una forma suau i s'impartirà el divendres 22 a les 11 del matí en el Jardí del Poble.

Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l’Alt Maestrat? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La fàbrica de “la millor aigua del món” ofereix visites guiades

L'Aigua de Benassal, coneguda per ser de les millors del món, ofereix visites guiades a les seues instal•lacions per conèixer la història, els reconeixements més destacats i el procés productiu de tots els formats comercialitzats per la famosa marca d'aigua. Les visites tenen un preu de 2,5 euros i es poden fer durant tots els dimecres del mes de juliol a les 12.30h. Al final del recorregut, els visitants rebran una botella d'Aigua de Benassal i el 20% del preu de l'entrada anirà destinat a la Fundació Infantil Casa Ronald McDonald.

Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l’Alt Maestrat? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'Oficina de Turisme de Benassal ofereix visites guiades pel poble

Descobrir els racons més històrics i reconeguts de Benassal és possible amb les visites guiades que ofereix l'Oficina de Turisme de Benassal. Dimarts, dimecres, dijous i dissabtes es podrà visitar el nucli històric a les 12h. També s'ofereixen guies a la Casa Museu Teresita Pascual, a la Font d'En Segures, a la Planta Embotelladora i a la Microreserva Del Rivet.

Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l’Alt Maestrat? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l’Alt Maestrat? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La literatura i la multiaventura aterren esta setmana a Benassal

Divendres 22 i dissabte 23 de juliol a Benassal es presentaran 2 llibres. El primer d'ells, a les 19h als Porxos de la Mola, La Roca del migjorn, de Javier Palomo, una novel·la històrica basada en el naixement de Castelló. Dissabte, al mateix lloc, serà el torn de El dilema de Sofía, de José Manuel González de la Cuesta, una novel•la d'intriga sobre el desamor. A més, dimecres 27 a les 17.30h l'Ajuntament de Benassal i l'empresa Viu Natura organitzen un rocòdrom i tirolina al Rivet, una activitat per als més aventurers.

Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l’Alt Maestrat? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


CULLA

Culla s'iluminarà en una nit màgica

Amb ciris i torxes, el nucli històric de Culla es vestirà del color de la flama recreant així un ambient màgic i més proper a la seua història plena de riquesa i secrets. L'encesa tindrà lloc dissabte 23 a partir de les 22.30h i l'acte s'amenitzarà amb la música en directe del grup Xe-ranga. Tot aquell que visite Culla en eixe precís moment serà testimoni d'este màgic fet.

Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l’Alt Maestrat? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Culla mostrarà el seu encant des dels objectius de les càmeres

Dissabte 23 de juliol a les 18h es podrà visitar en l'Antic Hospital l’exposició “La Bella Culla”, un conjunt de 65 fotografies fetes durant els mesos de maig i juny que intenten captar l'essència i màgia del poble. Esta és la segona volta que es celebra el certamen i que Culla posa amb encant per als fotògrafs i les seues càmeres.

Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l’Alt Maestrat? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La ruta templària de Culla, una activitat per a tota la família

Culla també es prepara este cap de setmana per a rebre nous turistes que es volen perdre pels seus carrers plens d'història. Així, l'Oficina de Turisme de Culla organitza, com cada setmana, visites guiades per la popular ruta templària. L'horari d'esta activitat es pot consultar en l'oficina de turisme del poble i el preu de l'activitat és de 5 euros per als adults, 3 per als menors de 12 anys i gratuït per als menors de 7 anys.

Què fer entre el dijous 21 i el dimecres 27 de juliol a l’Alt Maestrat? | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


comparteix-ho