Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Prop de 700 participants al 7è Duextrem d'Amposta

Gairebé 700 persones van participar al 7è Duextrem d’Amposta entre les diferents proves de duatló de muntanya cross, BTT, cursa i marxa de muntanya organitzat per Montbike. La cursa de muntanya va estar marcada per un petit sabotatge al marcatge del circuit.

Etiquetes   curses de muntanya, trailrunning, marxes de muntanya, btt, duatlo cross, amposta

Publicat el16/6/2015

Un any més el club Montbike d'Amposta convocava als practicants de duatlons de muntanya, trail running, marxes i BTT a la finca de Cabiscol (Temps de Terra) a una nova edición del Duextrem, el 14 de juny, que enguany arribava a la setena edicions amb prop de 700 participants repartits en les diferents modalitats: duatló cross, BTT, cursa de muntanya, cursa de muntanya júnior i marxa de muntanya.

Prop de 700 participants al 7è Duextrem d’Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

El fet de començat des de la finca de Cabiscol comporta que l'epicentre del Duextrem ja es trobi en mig de la natura a la falda de la serra de Montsià entre les poblacions d'Amposta i Freginals. A més de l'alta participació d'enguany cal destacar dues incidències una meteorològica i l'altra humana. La primera va ser inevitable ja que el dia abans pel matí va haver una forta tempesta que va regar força el terreny i el va deixar una mica enfangat. L'altra incidència ja va ser una mica més greu vas ser que algú va treure part de la senyalització de la cursa de muntanya la qual cosa va fer que bona part dels participants es preguessin entre el punt de control 2 i el 3 en plena serra de Montsià. Davant d'aquesta situació l'organització va prendre la decisió de respectar, per a la classificació final, l'ordre de pas pel segon control al cocó de Jordi (Km 12) per on si que havien passat tots els corredors.

Prop de 700 participants al 7è Duextrem d’Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Deixant de banda aquestes incidències el matí del diumenge 14 de juny va ser un gran matí de muntanya i amb un dia magnífic que a diferència del dia anterior, va lluir un fort sol, potser massa, que va eixugar el terreny tot i que alguns camins i senders seguien enfangats.

La primera sortida que es va donar va ser conjunta de la cursa de muntanya i el Duextrem, la prova reina que dóna nom a la prova ampostina. La novetat del duatló d'enguany era que presentava un nou format amb la modalitat “cross” de duatlons de muntanya amb 12 Km de cursa de muntanya, 28 Km de BTT i per a finalitzar 4 Km més de cursa de muntanya. A més del format aquest any també es podia fer el Duextrem per parelles amb un dels membres fent els dos trams de cursa de muntanya i l'altre fent el recorregut de BTT. Aquestes dues novetats van fer que augmentés considerablement el nombre de participants.

Prop de 700 participants al 7è Duextrem d’Amposta | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Masculí duatló cross - Duextrem:

Posició Nom i cognoms Club Temps
1 Xavi Queral Forcadell Montbike Amposta 2:39:54
2 Marc Treso Mascarell Team Flowers – Lo Corriol 2:42:02
3 Juanma Martínez Simón Montbike Amposta 2:42:53


Femení duatló cross - Duextrem:

Posició Nom i cognoms Club Temps
1 Diana Garcia Sogorb CE Trilercavons 4:11:13
2 Britta Henseler Montbike Amposta 4:25:49


Equips duatló cross - Duextrem:

Posició Nom i cognoms Club Temps
1 Adolfo Moreno Nos
Erik Ruiz Pérez
Adolfo&Erik 2:42:07
2 Daniel Vallés Grau
Carlos Aceituno Ortiz
Daniel&Carlos 2:42:31
3 Ramon Gasparin Calvo
Joan Andreu Lletí Roca
Andèric Team 2:48:47


Al mateix temps que el duatló cross es va donar la sortida a la cursa de muntanya tot i que amb recorreguts diferents. Aquesta cursa, dins del circuit de curses de muntanya de les Terres de l'Ebre, tenia un recorregut de 21 Km amb 1.100 m. de desnivell positiu i que passava per la serreta de Freginals i la zona Nord-Est de la serra de Montsià per llocs tan coneguts com la barraca de Quicolis, el racó de Cedrilles, la font d'Andara, Matarredona, la font de Burgar, el cocó de Jordi, el pla de la Galla, la font de la Tina, el coll Llarg i les Set Piques per acabar a la finca de Cabiscol. Com comentàvem abans, arribats al pla de la Galla va ser on va algú, malintencionadament, va treure bona part de les cintes que marcaven el recorregut cosa que va fer que molts participants es desviessin i fessin més o menys quilòmetres segons el “camí alternatiu” que fessin fins retrobar el les marques del circuit. El punt de control anterior al pla de la Galla, que estava al cocó de Jordi, va servir per a fer la classificació general quedant de la següent manera:


Masculí cursa de Muntanya:

Posició Nom i cognoms Club Temps*
1 Mustapha Basyd UEC Tortosa 1:12:29
2 Josep Benaiges Margalef TR Cabrafreixet El Perelló 1:17:41
3 Ahmed Elqayed Abboud Muri i Castell-Tuga 1:18:57
* Temps fins al control núm. 2 al cocó de Jordi al Km 12


Femení cursa de Muntanya:

Posició Nom i cognoms Club Temps*
1 Sandra Burgues Llaó Trail Roquetes 1:35:06
2 Marta Martínez Vives AE Cara Nord 1:43:05
3 Marta Paulino Andreu Montbike Amposta 1:44:19
* Temps fins al control núm. 2 al cocó de Jordi al Km 12


La segona sortida del matí va ser la de la cursa de BTT, dins de la Xallenger Terres de l'Ebre, i que com és habitual a les curses d'aquest circuit de BTT ebrenc, presentava dos recorreguts que els participants triaven en un punt determinat del recorrgut. El recorregut curt tenia una distància de 28 Km i 670 m. de desnivell positiu, mentre que el llarg era de 44 Km i 1.100 metres de desnivell positiu. Tots dos recorreguts presentaven itineraris clàssics i força coneguts per bona part dels participants passant per l'ermita del Montsià, Favaret, serreta de Freginals, les basses de la Foia (Masdenverge), el barranc de la Galera, la serra de Godall, el poble de Freginals i acabant, com les altres proves del Duextrem, a la finca de Cabiscol. Les classificacions van quedar de la següent manera:


Masculí circuit llarg BTT:

Posició Nom i cognoms Club Temps
1 Marcos Vázquez Sánchez Bike Taller Cannondale Reus 2:09:54
2 Pau Marza Bedos CC Miami Platja – Megabici 2:10:17
3 José Juan Marrassé Ortiz Catalunya Sud 2:10:32


Femení circuit llarg BTT:

Posició Nom i cognoms Club Temps
1 Cristina Mascarreras Sabria Bici Park Reus 2:56:21
2 Cristina Puyo Romero Montbike Amposta 3:23:02
3 Montse Lahosa Alcoverro BTT La Moleta 3:32:52


Masculí circuit curt BTT:

Posició Nom i cognoms Club Temps
1 Jordi Sugrañes Rossell independent 1:38:07
2 Juan Carlos Bueno Compte independent 1:40:12
3 Marc Martín Jaumà Lizarran Reus-Peixateries 8 1:40:18


Femení circuit curt BTT:

Posició Nom i cognoms Club Temps
1 Loida Ruiz Catalán independent 2:10:08
2 Andrea Brunet Gavaldà BTT La Moleta 2:29:01
3 Mireia Puigbert Puig Cicles Masvi 2:29:32


La darrera de les proves del matí va ser la marxa de muntanya, que molt sovint es converteix en una carrera de muntanya curta com es va comprovar al moment de la sortida. Aquesta marxa presentava un recorregut de 12 Km i 670 metres de desnivell positiu. Els marxadors van passar pel mateix lloc que els corredors del trail running això si, evitant les parts més altes de la serra de Montsià, així després de passar pel racó de Cedrilles van girar a l'esquerra per anar cap al coll Llarg, passant per les Set Piques i entrant a la meta per la zona de la barraca de Cabiscol (construcció de pedra seca). Tot i que a diferència de les altres proves, la marxa no era competitiva també es va fer classificació que va quedar així en les primeres posicions:


Masculí (marxa):

Posició Nom i cognoms Club Temps
1 Josep Pujol Cugat independent 1:27:15
2 José A. Merlos Llatser Aula de Natura Vinaròs 1:28:03
3 Cristian Bertomeu Bellés AEC Terra de Fang 1:30:25


Femení (marxa):

Posició Nom i cognoms Club Temps
1 Eva Falcón Tormo Paleo Delta Runners 1:34:17
2 Sílvia Llorente Ramos Paleo Delta Runners 1:34:19
3 Imma Navarro Amador Montbike Amposta 1:37:57


En el moment de l'entrega de premis els organitzadors, el club Montbike d'Amposta, va repetir incansablement les disculpes, que ja havien demanat personalment a molts dels participants, per les incidències de la cursa de muntanya cosa que finalment els participants van comprendre segurament pel bon ambient, els bons recorreguts de totes les proves, els avituallament, els serveis, etc. etc. amb els que Montbike té acostumats als participants en totes les activitats que organitza.


Galeria de fotos Cursa i Duatló, sortida i pas per Quicolis

Galeria de fotos de la Marxa i Cursa Júnior, sortida i pas per Quicolis

Galeria de fotos de la Cursa BTT i Duatló, sortida i pas per Quicolis

Galeria de fotos pòdiums