Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


La presidenta de la Diputació de Tarragona inaugurarà la primera edició digital de la Festa de la Cirera de Paüls

La ciutadania podrà veure tots els actes programats des de la pàgina web cireradepauls.cat, o també a través del canal de youtube i instagram o facebook de l’Ajuntament de Paüls

Etiquetes   vida activa, festes gastronomiques, cireres, de la terra, pauls, baix ebre, terres ebre

Publicat el3/6/2020

La presidenta de la Diputació de Tarragona inaugurarà la primera edició digital de la Festa de la Cirera de Paüls | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La Festa de la Cirera de Paüls ja ha fet públic el seu programa oficial, que tindrà lloc els dies 6 i 7 de juny i se celebrarà en format digital. La ciutadania podrà veure tots els actes programats des de la pàgina web cireradepauls.cat, o també a través del canal de youtube i instagram o facebook de l'Ajuntament de Paüls.

Pel que fa a la inauguració de la XVII Festa de la cirera, anirà a càrrec de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, que donarà el tret de sortida de la festa aquest dissabte a les 10 matí. “La web dedicada a la cirera de Paüls ha generat molta expectació, hi ha molta gent que ha adquirit cireres directament als productors/es gràcies a la web. Amb tot aquest 2020 la floració a l'hivern no va ser l'esperada i les pluges de la primavera han fet que la collita no fos la prevista, però durant aquest mes de juny els productors encara podran donar servei a la demanda que hi ha”, ha explicat l'alcalde de Paüls, Enric Adell.

Durant la jornada de dissabte s'aniran publicant vídeos d'exposicions de treballs manuals, demostracions de cuina o per acabar una actuació de l'orquestra Atalaia de Paüls. També dissabte s'entregarà el premi a la millor cirera del 2020.

Els actes continuaran l'endemà diumenge amb la publicació de 7 de vídeos que permetran a la població gaudir d'imatges d'arxiu i visualitzar l'artesania, tradició i cultura popular. I a la tarda es farà una trobada en línia de jotes, on es podrà escoltar la xaranga Tal com Sona de Paüls que interpretarà, a banda de la jota local, les d'Horta de Sant Joan, Pinell de Brai, Prat de Comte i Benifallet.

Abans de finalitzar la XVII edició, es farà entrega del pes en cireres. Així tindrà lloc un sorteig entre totes aquelles persones que han comprat cireres a través de la pàgina cireradepauls.cat. El premi equival a 34kg, 17 caixes de cireres, tantes caixes com edicions porta la fira. “Aquest cap de setmana mostrarem a tothom les nostres tradicions, cultura i gastronomia. I el 2021 esperem que puguem gaudir de la festa pels carrers del nostre poble", ha dit Adell.


Per: Redacció

Fotos: Pixabay

comparteix-ho