Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Presentada la 2a Ultra Estels dels Sud que es realitzarà el 30 d'abril i 1 de maig de 2016

La 2a Ultra Trail Estels del Sud amb 105 Km i 5.100 m+, presenta diverses novetats com ara el lloc de sortida i arribada, que serà a Arnes, i que passarà pel cim de Caro. A més també es farà la Half Trail amb 64 Km i la mitja marató de muntanya amb 21,6 Km. Totes tres proves es desenvoluparan al massís dels Ports entre el Baix Ebre, Montsià, Terra Alta, Matarranya i Baix Maestrat.

Etiquetes   ultratrail, curses per muntanya, trail roquetes, kebo events, estels del sud

Publicat el26/10/2015

Avui s'ha presentat la 2a edición de l'Ultra Trail Estels del Sud que recorre el massís dels Ports en una ruta circular de 105,4 Km. i 5.100 metres de desnivell positiu. L'acte ha tingut lloc a la delegació de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, a Tortosa, i ha comptat amb la presència de Xavier Pallarés, delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre i alhora alcalde d'Arnes; Cinta Espuny, representant territorial de l'Esport a les Terres de l'Ebre; i els tres representants i coorganitzadors de la Ultra Trail Estels del Sud, Jordi Pallarés, de Kebo Events; Albert Segura, president de Trail Roquetes i una representant de la ruta senderista Estels del Sud.

Presentada la 2a Ultra Estels dels Sud que es realitzarà el 30 d’abril i 1 de maig de 2016 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...roda de premsa de la presentació de la 2a Ultra Trail Estels del Sud


La 2a Ultra Estels del Sud es farà els dies 30 d'abril i 1 de maig del 2016 mantenint la seva filosofia amb vocació de respecte, conservació i promoció de l'entorn natural, tot i que presenta algunes novetats respecte a l'any anterior. La principal d'aquestes novetats és el lloc de sortida i arribada, que canvia la zona de l'Esquirol a Caro, en ple massís dels Ports per la població d'Arnes. També és nou que el recorregut passarà pel cim de Caro (1.447 m. el punt més alt del massís dels Ports).

Presentada la 2a Ultra Estels dels Sud que es realitzarà el 30 d’abril i 1 de maig de 2016 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...perfil de la 2a Ultra Trail Estels del Sud


Igual que l'any passat a més de la Ultra Trail, també es farà la Half Trail però canviant completament el recorregut, amb una distància de 64,3 Km i 3.000 metres de desnivell positiu, amb sortida i arribada a Arnes, passant pel coll de Miralles, Caro, Les Clotes, Paüls i Roques Benet. L'altra novetat és la realització d'una mitja marató de muntanya amb 21,6 Km i 1.100 metres de desnivell positiu, entre Arnes i Beseit.

Pel que fa al recorregut de l'Ultra Trail per a que els ultrarunners cobreixin els 105,4 Km passaran per indrets tan característics dels Ports com el toll del Vidre, el poble de Beseit, la Font Ferrera, Casetes Velles, el cim de Mont Caro, les Clotes, el poble de Paüls i la plaça major d'Arnes, passant per les comarques de la Terra Alta, Baix Ebre, Montsià, Matarranya i Baix Maestrat tot recorrent la totalitat de la ruta senderista Estels del Sud creada fa 10 anys, pensada per a fer per fer en etapes passant per cinc refugis del Massís i que constitueixen els punts de referència de la mateixa ruta.

El 29 d'abril es farà l'entrega de dorsals, a la sala de cinema del Casal Municipal d'Arnes i el dissabte 30 d'abril de 2016 serà el dia fort ja que a les 7 del matí es donarà la sortida de l'Ultra Trail i la Half Trail, mentre que la sortida de la mitja marató de muntanya es donarà a les 10 del matí. Al vespre del dissabte es donaran els premis de la Half i mitja marató, mentre que el tancament del control de l'Ultra Trail està previst per a les 12 del mig dia de l'1 de maig de 2016. El centre neuràlgic estarà ubicat a la plaça major d'Arnes on es faran les sortides, arribades i l'entrega de premis de les diferents categories.

Presentada la 2a Ultra Estels dels Sud que es realitzarà el 30 d’abril i 1 de maig de 2016 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

comparteix-ho