Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Presentació del manual «Tècnica de construcció de murs en pedra seca: regles professionals» i inauguració l'exposició «Tot un món de pedra seca»

És un dels actes de la Setmana de la Pedra Seca que se celebra del 19 al 28 de novembre arreu de Catalunya

Etiquetes   entorn, pedra en sec, etnologia, patrimoni, catalunya

Publicat el22/11/2021

Presentació del manual «Tècnica de construcció de murs en pedra seca: regles professionals» i inauguració l’exposició «Tot un món de pedra seca» | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Dins dels actes de la Setmana de la Pedra Seca, el dimecres 24 de novembre es presentarà al Museu de les Terres de l'Ebre, a Amposta, el manual “Tècnica de construcció de murs en pedra seca: regles professionals” i s'inaugurarà l'exposició “Tot un món de pedra seca”. Totes dos activitats estan organitzades pel Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, amb la col$laboració del Museu de les Terres de l'Ebre i el COAC, Delegació de l'Ebre.

Tècnica de construcció de murs en pedra seca: regles professionals”, publicat per Col·laboraxPaisatge, amb la col·laboració de Brau Edicions, és la traducció al català del manual del mateix títol editat en francès per l'Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-oriental de Catalunya (ADRINOC) el 2017; una entitat sense ànim de lucre creada per gestionar l'aplicació de la metodologia LEADER en el seu àmbit territorial, i que és el llibre de capçalera dels dos certificats de Qualificació Professional de Construcció en Pedra Seca que s'imparteixen a França. El llibre recull indicacions sobre les tècniques necessàries per a la bona construcció en pedra seca, i està dirigit tant a constructors professionals i treballadors del camp com a qualsevol persona que pugui necessitar informació tècnica per realitzar o bé encarregar aquest tipus d'arquitectura.

L'exposició “Tot un Món de Pedra Seca” recull continguts vinculats als diferents tipus de construccions de pedra seca, especialment les existents a les Terres de l'Ebre, i s'ha realitzat amb l'objectiu de que sigui itinerant per les diferents poblacions del Baix Ebre i el Montsià, per tal de fer la màxima difusió possible d'aquest patrimoni tant nombrós i important a les Terres de l'Ebre. Ha estat realitzada pel Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, i els continguts específics de les Terres de l'Ebre han estat creats per l'arquitecte Antoni López Daufí, vocal del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) Demarcació de l'Ebre.


Per: Redacció


comparteix-ho