Roquetes.  Muntanya, ciència i tradició

CAT | ES


Els Ports, Natura i Art, el projecte d'art efímer es farà enguany de forma virtual

El diumenge 14 de juny s’estrenarà un vídeo documental de les sis intervencions realitzades en aquesta edició. Les intervencions previstes per aquest 2020 es duran a terme en diversos punts de l’itinerari de la Cova de Picasso, situat dins el parc natural dels Ports, al terme municipal d’Horta de Sant Joan

Etiquetes   vida activa, turisme cultural, natura, parc natural ports, horta de sant joan, terra alta, terres ebre

Publicat el3/6/2020

Els Ports, Natura i Art, el projecte d’art efímer es farà enguany de forma virtual | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La cinquena edició dels Ports, Natura i Art, el projecte d'intervencions d'art efímer a la pell del massís del Port vinculat a Lo Pati – Centre d'art Terres de l'Ebre, s'ha hagut de reconvertir aquest 2020 a causa de la pandèmia del coronavirus. Així per donar totes les garanties de seguretat s'ha optat per transformar la proposta en una experiència virtual que es podrà viure i veure a través d'un vídeo documental que s'estrenarà el diumenge 14 de juny de forma simultània al Facebook, Instagram TV i web de Lo Pati, i al Facebook de l'associació Natura i Art, a les 12 del migdia.

Aquest document audiovisual presentarà les sis intervencions que formen part del projecte Ports, Natura i Art d'aquest 2020 i que són obra dels artistes Alfred Porres (Amposta), Cristina Ferré (Reus), Ester Ferrando i Sebastià Martori (Reus), Jordi González (el Masnou), Àlvar Calvet, amb la col·laboració de Rosa Serrano (Tarragona) i Sílvia Panisello (Tortosa).

Perdem el retorn del públic i l'experiència especial que representava aquella passejada enmig de la natura, però guanyem un document audiovisual que a través de les xarxes socials i altres canals online pot fer arribar el nostre projecte a molta més gent que la que podia viure'l in situ”, explica Sergi Quiñonero, curador dels Ports, Natura i Art, qui també es mostra molt satisfet que els sis artistes convocats hagin accedit a participar igualment tot i quedar-se sense públic presencial.

Per a Lo Pati és important mantenir les activitats programades i més en aquests moments en que el sector cultural serà un dels més perjudicats tant a nivell social com econòmic”, assenyala per la seua banda, la directora de Lo Pati, Aida Boix, tot precisant que a més a més aquest documental “ens permetrà tindre un registre d'aquesta cinquena edició molt útil a l'hora de presentar el projecte en trobades o conferències sobre Land Art en què el Ports, Natura i Art sol participar.”

L'objectiu del projecte Els Ports, Natura i Art és posar en valor la naturalesa a través de l'art contemporani i convida a reflexionar sobre la relació que manté la humanitat amb l'entorn natural.

Les intervencions previstes per aquest 2020 es duran a terme en diversos punts de l'itinerari de la Cova de Picasso, situat dins el parc natural dels Ports, al terme municipal d'Horta de Sant Joan. Per realitzar el vídeo, que enregistrarà i editarà el gestor cultural del projecte, Nani Blasco, es documentarà el procés de creació de cadascuna de les intervencions i es farà una entrevista als artistes perquè l'expliquen conceptualment. La contradicció que representa intervenir el paisatge i a l'hora respectar la natura, qüestions socials vinculades a l'entorn o l'aspecte més sensorial del paisatge són algunes de les idees que es plasmaran en els projectes que es presenten enguany.


Per: Redacció