butlletí EbreActiu

CAT | ES


La platja del Trabucador rep el guardó de Platges Verges d'Ecologistes en Acció

Els guardons s’atorguen a les platges que tenen una importància cabdal en la preservació de la biodiversitat natural i tenen la finalitat de preservar el patrimoni litoral de la costa

Etiquetes   entorn, platges, biodiversitat, trabucador, delta ebre, la rapita, parc natural delta ebreturisme

Publicat el20/7/2022

La platja del Trabucador rep el guardó de Platges Verges d’Ecologistes en Acció | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La platja del Trabucador de la Ràpita ha rebut, aquesta setmana, el guardó de Platges Verges, lliurat per Ecologistes en Acció Tarragona-Ebre. Aquests guardons, celebrats enguany després de dos anys de suspensió a causa de la pandèmia, s'atorguen a les platges que tenen una importància cabdal en la preservació de la biodiversitat natural i tenen la finalitat de preservar el patrimoni litoral de la costa.

L'acte de la XI Edició d'entrega de guardons de les Platges Verges va tenir lloc el dilluns 18 de juliol al Col·legi de Periodistes de les Terres de l'Ebre. Aquests premis suposen una oportunitat per valorar els esforços dels municipis i entitats des d'un punt de vista ecològic i de preservació del medi a l'hora de mantenir les platges situades dins dels seus termes municipals.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de la Ràpita, Oriol Clos, destaca que “és un guardó que valora la protecció del litoral i s'oposa a la massificació i alteració de l'entorn, la qual cosa és una filosofia que coincideix plenament amb la que tenim al govern municipal”. Clos apunta que “els rapitencs i rapitenques hem d'estar molt satisfets de poder gaudir d'aquest patrimoni natural” i que “des del punt de vista turístic, ens dona un valor afegit com a destinació”.

Les 16 platges de la demarcació Tarragona i les Terres de l'Ebre guardonades han estat la Platja del Trabucador de la Ràpita; Timbres del Sol de Riu i Aigua moll de Sol de Riu d'Alcanar; la Bassa de l'Arena, la Marquesa i la punta del Fangar de Deltebre; Cala Maria i la Platja del Baconé de l'Ampolla; l'Estany podrit, Torrent del Pi, Platja de Santes Creus, Cala de la Llenya, Caleta del Cap de l'Àliga, Platja de l'Illot i Platja de Port Olivet de l'Ametlla de mar; i la Platja dels Muntanyans de Torrembarra.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho