23è Cap de Setmana Ibèric

CAT | ES


Les platges de Benicarló tornaran a ser lliures de fum aquest estiu

Benicarló continuarà adherit al programa Platges Sense Fum impulsat per la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana. Les puntes de cigarret són el residu més abundant a la mar, fins i tot per davant dels plàstics

Etiquetes   turisme, platges, temporada estiu, benicarlo, baix maestrat

Publicat el31/5/2022

Les platges de Benicarló tornaran a ser lliures de fum aquest estiu | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Avui s’ha hissat la bandera de Platges Sense Fum a la platja del Morrongo


Coincidint amb la celebració del Dia Mundial Sense Tabac, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Benicarló, Isabel Cardona, el director del Centre de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat Valenciana, Antonio López, i la doctora Araceli Álvarez, de l'àrea de Prevenció, han hissat la bandera de Platges Sense Fum a la platja del Morrongo.

La bandera, que s'hissarà durant els pròxims dies a la resta de platges de Benicarló, és la cara visible de la campanya Platges Sense Fum, una iniciativa impulsada per la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana que busca suprimir els cigarrets de les platges.

Així, igual que l'estiu passat, les platges de Benicarló es consideraran lliures de fum i es recomanarà no fumar-hi. «L'objectiu d'aquesta iniciativa —ha recordat Isabel Cardona— és no només reduir els efectes perjudicials del tabac sinó també crear entorns més saludables, augmentar l'atractiu dels espais naturals i, sobretot, evitar la contaminació que produeixen les burilles en el medi ambient».

La regidora ha assegurat que «sense fum es millorarà la convivència a les platges, perquè els cigarrets fan que estiguen més brutes, augmenten les despeses en neteja i generen malestar a les famílies, sobretot si van acompanyades de menors». «Des el punt de vista turístic, a més —ha apuntat la regidora—, cada vegada es valoren més les platges sense fum com a reclam del turisme familiar».

En aquest sentit, Antonio López ha lloat l'actitud de l'Ajuntament de Benicarló i ha animat la resta de municipis de l'Àrea de Salut a adherir-se a la campanya. «La lluita contra el tabaquisme — ha dit— és un dels reptes més importants que tenim ara mateix a nivell de salut» i ha recordat que el consum de tabac influeix en moltes de les malalties greus que es detecten, no només en diferents tipus de càncer sinó també malalties respiratòries i cardiovasculars.

López ha remarcat que «aquesta és una lluita que necessita la implicació de tota la societat per a deixar de veure el consum de tabac com un hàbit normalitzat» i ha assenyalat que «segons les últimes dades que tenim, es calcula que el 22% població valenciana és fumadora».

La regidora de Turisme ha dit que aquest estiu es passarà una enquesta als usuaris de les platges per tal de saber la seua opinió sobre la iniciativa de platges sense fum.


Per: Redacció

Foto: Cedida