Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


El Patronat de Turisme de la Diputació reconeix 6 iniciatives turístiques impulsades en el marc de la pandèmia

Entre els premiats hi ha les ebrenques El Tast Clandestí, l’Estació Nàutica de la Ràpita i Navegacions Tortosa

Etiquetes   turisme, premis, terres ebre, sant carles de la rapita, tortosa, deltebre

Publicat el10/12/2020

El Patronat de Turisme de la Diputació reconeix 6 iniciatives turístiques impulsades en el marc de la pandèmia | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Tast Clandestí, Respira Montblanc, l’Estació Nàutica de la Ràpita, Neo Travel, Navegacions Tortosa i Camins Km0 han estat els guanyadors del Premi Jordi Cartanyà, convocat per la Diputació de Tarragona, a través del seu Patronat de Turisme, i que enguany ha volgut reconèixer iniciatives empresarials impulsades pel sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre en el marc de la Covid-19. El lliurament dels guardons s’ha celebrat aquest migdia sota el nom de Som Turisme, un esdeveniment creat per reconèixer i donar suport al sector turístic, en el qual han participat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i la presidenta del Patronat de Turisme, Meritxell Roigé. A l'acte també hi ha assistit la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Camí Mendoza.

El Premi Jordi Cartanyà s’ha redissenyat enguany, amb una dotació total de 30.000€, per poder distingir a un total de 6 iniciatives empresarials de la demarcació amb 5.000€ cadascuna. En total, s’han presentat al premi 32 projectes d’arreu de la demarcació de Tarragona. En la categoria de ’Millor proposta innovadora i creativa que contribueixi a un desenvolupament turístic sostenible’ han estat reconeguts El Tast Clandestí (Deltebre), una experiència enoturística adaptada a la COVID, en un espai obert i els productes degustats de proximitat, i Respira Montblanc, un projecte coral, en el qual participen 23 empreses de Montblanc i entorn. Sorgeix durant el confinament i pretén millorar l'oferta turística de la destinació, aglutinant i posant al servei del visitant de manera accessible i senzilla les experiències turístiques del municipi.

Pel que fa a la categoria de ’Millor proposta d’eines i aplicació de noves tecnologies per a la comercialització turística’, els premiats són l'Estació Nàutica de la Ràpita, per la seva landing page (pàgina d’inici enfocada en convertir visitants en potencials clients) que estimula la venda d'experiències nàutiques com a regal a través de codis QR, i Neo Travel (Reus), per el desenvolupament d’un nou producte en línia adreçat al públic final.

I en la categoria de ’Millor creació de noves experiències turístiques' s’ha guardonat Navegacions Tortosa, que han adaptat els seus serveis a la situació amb una nova embarcació amb menys calat per poder continuar amb els recorreguts, i Camins Km 0 (Valls), un projecte cooperatiu i en xarxa que fomenta l'activitat econòmica sostenible a l'Alt Camp, promovent experiències turístiques basades en els productes km0, cultura local autèntica i la descoberta del territori.

En el decurs de l’acte, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha reiterat el suport de la institució al sector: "des de la Diputació de Tarragona continuarem fent costat tant a les empreses turístiques com als municipis, grans i petits, invertint en una promoció positiva. La crisi causada per la Covid-19 ens repta a convertir aquest escenari, abans mai imaginat ni desitjat, en un nou futur que requereix el compromís de totes les institucions, i també de l’àmbit privat". De la seva part, la presidenta del Patronat de Turisme, Meritxell Roigé, ha assenyalat que l’acte de lliurament dels guardons "és un agraïment per tot el vostre esforç i un reconeixement pel fet d'haver donat el millor de vosaltres en el pitjor escenari imaginable. Els Premis Jordi Cartanyà que avui lliurem són una mostra de l'originalitat, la innovació i el talent que genera el nostre territori i la seva gent".

L'acte s'ha completat amb la xerrada del conferenciant motivacional, escriptor i consultor Carlos Andreu Pintado, qui ha ofert una xerrada amb el títol ‘Ressorgir després de la tempesta'. L'acte s'ha pogut seguir en directe a través de www.dipta.cat/somturisme i del canal Youtube de la Diputació de Tarragona.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho