Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Patrimònium 2022: 800 aniversari de la Carta de Població d'Ulldecona 1222-2022

Deixa’t seduir per 2700 anys d’història i simbolisme

Etiquetes   turisme, turisme cultural, patrimoni cultural, ulldecona, montsia, terres ebre,,,,

Publicat el31/3/2022

El cicle del Patrimònium 2022 girarà a l'entorn d'una de les efemèrides més destacades en la història del municipi com és la celebració del 800 aniversari de la Carta de Població d'Ulldecona “La Vella”. Tot i que la història de la vila ve de molt més lluny, com així ho testimonia el ric patrimoni faldut, la data del 1222 té una significació especial. És l'oficialització d'Ulldecona com a poble, encara que en aquells moments estava situat dins les muralles del Castell.

A aquesta data destacada en la nostra història li sumem la finalització de les obres de consolidació i restauració que s'han realitzat al recinte del Castell. Per això, el cicle Patrimònium que us proposem enguany, contempla tot un seguit d'activitats pluridisciplinars per a conèixer, estimar i gaudir del símbol més significatiu del municipi. Visites guiades especialitzades, xerrades amb els millors especialistes en la matèria, representacions teatrals de la mà de les entitats culturals locals, concerts de la Banda o experiències immersives de l'evolució del Castell amb ulleres de Realitat Virtual, entre d'altres activitats.

Deixa't seduir per 2700 anys d'història i simbolisme. Endinsa't en el coneixement profund que dona sentit a la identitat, al paisatge, al passat, present i futur d'Ulldecona.

El patrimoni com a fet dinàmic i generador de cultura i coneixement.


Programa d'activitats.

comparteix-ho