suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


El Parc Natural de Montsant promou la singularitat del seu cel nocturn

S’han elaborat estovalles i sotagots amb informació sobre la foscor i les estrelles, el silenci, l’espiritualitat i a la conservació d’espècies com la somereta de Montsant

Etiquetes   turisme, serra montsant, parc natural serra montsant, priorat

Publicat el3/6/2020

El Parc Natural de Montsant promou la singularitat del seu cel nocturn | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Parc Natural de Montsant ha iniciat una campanya de promoció del seu cel nocturn i la seva tranquil·litat. Són qualitats especialment reconegudes en aquest àmbit des del 2018, amb la declaració per part de la Generalitat d'aquesta Zona de Protecció Acústica i Lumínica, la primera de tot Catalunya amb aquest doble àmbit de protecció.

L'objectiu d'aquesta campanya de divulgació és apropar les persones visitants aquest valor afegit del parc singular i exclusiu, i per moltes persones desconegut. S'havia previst iniciar-la abans de la crisi de la COVID-19; a mesura que es normalitzi la situació del sector turístic, el material s'anirà distribuint.

Així, ha dissenyat i distribuït material divulgatiu entre els establiments de restauració dels 9 municipis que envolten el Parc Natural, i també d'altres que han obtingut la certificació, com ara Torroja del Priorat, Poboleda i Gratallops.

El material de la campanya dissenyat són estovalles i sotagots. Concretament, es facilitaran 10.000 estovalles, 10.000 sotagots i s'ha editat una pantalla enrotllable informativa a disposició.

A partir d'un disseny atractiu i evocador, es difon informació específica relativa a la foscor i les estrelles, l'absència de contaminació acústica en tot l'espai declarat i es fa al·lusió clarament a l'espiritualitat de la seva toponímia –Montsant-, un valor singular que ha contribuït evidentment a la lliure contaminació lumínica i acústica de la zona i a la conservació d'espècies com la somereta de Montsant.

Aquest iniciativa ha comptat amb el suport de la Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Tarragona.


Per: Redacció

comparteix-ho