Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/24/2022#) AND (caducitat>=#1/24/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L'onzena edició de la Festa del Mar se celebrarà el dissabte 8 de juny al Marina Sant Carles

La primera Mostra d’economia circular i mobilitat sostenible serà una de les activitats destacades de la cita

Etiquetes   turisme, la rapita, delta ebre

Publicat el3/6/2019

L’onzena edició de la Festa del Mar se celebrarà el dissabte 8 de juny al Marina Sant Carles | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Una de les activitats serà un circuit de caiac. Foto: cedida


Aquest matí s'ha celebrat la roda de premsa de presentació de la Festa del Mar, l'onzena jornada de portes obertes que tindrà lloc al Sant Carles Marina aquest proper dissabte 8 de juny. Així doncs, el Marina Day omplirà d'activitats nàutiques tota la tarda de dissabte, aproximadament de les quatre i fins a les nou del vespre, a preus populars i amb sessions d'iniciació a activitats com el paddle surf, el submarinisme en piscina, la vela lleugera o un circuit de caiac. També hi haurà sortides amb la Barca de Pau fins a les muscleres i la possibilitat de conduir embarcacions sense titulació.

Una de les novetats d'enguany serà la celebració de la primera Mostra d'economia circular i mobilitat sostenible, que tal i com subratllava l'alcalde Josep Caparrós, “fa que la nàutica miri de manera sostenible i responsable el nostre entorn. I per això cal marcar l'objectiu de reduir el consum de plàstics d'un sol ús”. En aquest sentit, hi haurà una concentració de vehicles TESLA, una prova de bicicletes i patinets i circuit infantil de cotxes elèctrics, reciclatge d'objectes amb la Fundació Segona Volta, jocs educatius sostenibles i diverses mostres de com reutilitzar i reduir l'ús de plàstics en la nostra vida diària.

Per acabar de completar la tarda del Marina Day, la Unió de Comerç portarà botigues i aparadors a Sant Carles Marina, es farà una fira d'ocasió de material nàutic, artesania amb l'artista Joan Cartes, degustació de musclos i vermut, i música per fer més festiva la jornada. La presidenta de la Unió de Comerç Rapitenc, Natàlia Guart, agraïa la possibilitat de participar un any més en la Festa del Mar i donava detall de les botigues que hi participarien (L'Andarín, Amb un parell de mans, La Botiga de la Plata, La Font, Energy Green, Delticious i Lumalu Gelateria), alhora que convidava els visitants a comprovar la qualitat de tot el comerç rapitenc.

Per la seua banda, Joan Barberà, president d'Estació Nàutica, destacava també aquesta aposta del Marina Day per l'ecologia i per la cultura de reduir i reutilitzar recursos. Barberà afirmava que és necessari “apostar per l'ecologia, perquè el nostre valor és el mar, és a dir, la natura, i tenim clar que cal lluitar contra els plàstics i els contaminants, amb la idea de fer economia circular, que tot allò que consumim ho puguem reintroduir a la cadena per fer-ho servir de nou”.

Finalment, l'alcalde Josep Caparrós agraïa l'esforç de les entitats i empreses implicades en la Festa del Mar i ressaltava que l'objectiu principal de l'esdeveniment és “la promoció del turisme nàutic, dels esdeveniments que tenen lloc a la badia dels Alfacs, és a dir, dinamitzar l'economia, la restauració i el comerç del nostre poble”, i convidava així tothom a participar en el Marina Day del proper dissabte.Prioratnatur. Regala productes del territori, d’elaboració pròpia i artesana


L’onzena edició de la Festa del Mar se celebrarà el dissabte 8 de juny al Marina Sant Carles | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La presentació de la Festa del Mar s'ha fet aquest matí. Cedida