butlletí EbreActiu

CAT | ES


Els oficis i l'arquitectura tradicional als Ports, un patrimoni encara viu

Horta de Sant Joan organitza per segon any les Jornades d’oficis i arquitectura tradicional als Ports. Se celebraran durant el cap de setmana del 18 i 19 de setembre. Les inscripcions ja estan obertes

Etiquetes   natura entorn, patrimoni, tradicions, horta de sant joan, terra alta, terres ebre

Publicat el8/9/2020

Els oficis i l’arquitectura tradicional als Ports, un patrimoni encara viu | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


L'Ajuntament d'Horta de Sant Joan i Ínclita Cultura organitzen per segon any consecutiu les Jornades d'oficis i arquitectura tradicional als Ports. Les jornades, que compten amb la col·laboració del Parc Natural dels Ports se celebraran durant el cap de setmana del 19 i 20 de setembre.

El dissabte la tarda tindrà lloc l'acte inaugural amb la presentació de la Xarxa de coneixement científic entorn l'arquitectura tradicional i popular de les Terres de l'Ebre. Camila del Mármol, professora d'Antropologia Social a la Universitat de Barcelona impartirà la conferència A la recerca de l'estil tradicional: arquitectura i processos de patrimonialització. Mónica Alcindor, professora de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València, serà l'encarregada d'impartir la conferència Arquitectura tradicional: un patrimoni encara viu. La tercera i última conferència de la tarda de dissabte serà Profesión Tradición: un estudio de la situación de los sistemas tradicionales de construcción de España, a càrrec de Valentina Cristini, professora de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València.

Per acabar, s'oferirà als assistents a les jornades un maridatge de productes locals.

Diumenge al matí tindrà lloc un taller de pedra en sec, impartit pels mestres margenadors Gatano Blanch i Jordi Colat, amb la col·laboració de la Fundació el Solà. A la tarda, com a cloenda de les II Jornades d'oficis i arquitectura tradicional als Ports, s'ha programat l'activitat familiar Arquitectura i vida al Mas de Burot. Els habitants inesperats del Mas de Burot, a càrrec dels educadors ambientals Cristina Bertomeu i Xavi Alifonso.

Les conferències s’impartiran al cinema municipal, el taller de pedra en sec als Ports i l’activitat familiar de diumenge al Mas de de Burot.

Els interessats en participar en aquestes jornades poden inscriure's per correu a inclitacultura@gmail.com o per telèfon als 632782367 i 636679969.


Els oficis i l’arquitectura tradicional als Ports, un patrimoni encara viu | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...
Programa de les Jornades


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho