Tasta la Cultura de l’Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/24/2022#) AND (caducitat>=#1/24/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Nou empreses del Delta obtenen la Carta Europea de Turisme Sostenible

El Parc Natural del Delta de l’Ebre les ha acreditat avui coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient

Etiquetes   turisme, delta ebre, parc natural delta ebre, deltebre, sant jaume enveja ampolla, amposta, la rapita

Publicat el5/6/2018

Nou empreses del Delta obtenen la Carta Europea de Turisme Sostenible | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...

  

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra avui 5 de juny, el Parc Natural del Delta de l'Ebre, ha acredit 9 empreses turístiques amb la Carta Europea de Turisme Sostenible. Són:


La Carta Europea de Turisme Sostenible en espais naturals protegits (CETS) és una iniciativa de la Federació EUROPARC, organització que reuneix espais naturals protegits de 38 països europeus. EUROPARC és l'entitat gestora que concedeix l'adhesió a la CETS als espais protegits, en els quals verifica que hi ha un compromís per aplicar els principis del turisme sostenible en l'àmbit del parc natural que la sol·licita i l'àmbit d'influència que defineix. La Carta, però, és molt més que un distintiu de qualitat. És un mètode de treball i és una eina de planificació. És un compromís entre els gestors de l’espai, les empreses turístiques i la resta d’entitats i agents del territori. El sistema d’adhesió a la CETS és un acord voluntari que compromet els signants (gestors de l’ENP, empresaris turístics i altres actors locals) a portar a la pràctica una estratègia local a favor d’un turisme sostenible.

Els seus principals objectius són:

  • Augmentar el coneixement sobre l'espai protegit i donar suport a la seva preservació perquè pugui ser gaudit per les generacions presents i futures.
  • Millorar el desenvolupament sostenible i la gestió turística de l'espai protegit i la seva àrea d'influència, tenint presents les necessitats de l'entorn, de la població i les empreses locals i dels visitants.
  • Implicar les empreses locals en un projecte comú de turisme sostenible. Sense aquesta implicació, no hi ha projecte CETS.