suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES


Nou cicle de visites guiades a les pintures rupestres del Cocó de la Gralla

Situades dins del Parc Natural dels Ports, al terme de Mas de Barberans, aquest conjunt pictòric està considerat un dels més excepcionals que es conserven a Catalunya

Etiquetes   turisme, turisme cultural, activitats, mas de barberans, parc natural ports, patrimoni,

Publicat el8/3/2022

Nou cicle de visites guiades a les pintures rupestres del Cocó de la Gralla | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... En total, 69 figures formen aquest conjunt, considerat un dels més excepcionals que es conserven a Catalunya


Aquest mes de març començarà un nou cicle de cicle de visites guiades a les pintures rupestres del Cocó de la Gralla, a Mas de Barberans. Entre els mesos de març i setembre s'han organitzat un total de 8 visites conduïdes per una historiadora de l'art.

Situat dins del Parc Natural dels Ports, el conjunt pictòric del Cocó de la Gralla és una mostra de l'art rupestre llevantí. Van ser descobertes per un veí de la zona i el 2014 es va informar de la seva existència al Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura, que va confirmar la seva autenticitat i va iniciar la redacció del pla integral de recuperació del conjunt pictòric.

Tenen una antiguitat d'uns 8.000 anys i es va pintar dins del període epipaleolític. Les pintures representen dues fileres d'arquers a la carrera cap a l'esquerra, de dues mides diferents, diversos animals i petjades, que formen una possible escena de cacera o ritual. En total, 69 figures formen aquest conjunt, considerat un dels més excepcionals que es conserven a Catalunya.

Les visites s'inicien al Museu de la Pauma, al Mas de Barberans, amb la contextualització del conjunt pictòric sobre el calc de les pintures, una introducció que gira al voltant de 20 min. Del museu els visitants es desplacen en cotxes particulars fins al jaciment del Cocó de la Gralla (10 min en cotxe i 25 min a peu per camí de pedra amb cert pendent fins al jaciment). La durada total de l'activitat és de 2 h i 30 min aprox. i té un preu de 5 € per als adults, 3 € per als menors de 12 anys i jubilats i gratuït per a infants menors de 5 anys.

Les dates de les visites són els dies: 


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho