Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Neix el Rodacamins, la nova proposta per la bicicleta de muntanya

Amb aquesta nova modalitat el que es busca és fer sortides amb bicicleta per tot el territori

Etiquetes   activitats outdoor, btt, priorat

Publicat el15/3/2019

Neix el Rodacamins, la nova proposta per la bicicleta de muntanya | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Rodacamins és la nova proposta de la Federació Catalana d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per la bicicleta de muntanya. Amb aquesta nova modalitat el que es busca és fer sortides amb bicicleta per tot el territori, organitzades per diferents entitats, alhora que es potencia la participació dels excursionistes en les activitats organitzades per les entitats.

Totes les excursions estan dissenyades per la categoria popular, apta per a tots els públics, amb una distància d'uns 30 km i un desnivell positiu moderat. A més a més, hi ha dues categories extres possibles. La d'experts, pensada per a gent que habitualment ja fa sortides en BTT, i la familiar, per acostar els més petits a aquesta modalitat. Aquesta última busca cridar l'atenció d'adults amb criatures, amb una distància màxima de 25 km i un desnivell positiu mínim.

Igual que passa amb la resta d'activitats no competitives que organitza la FEEC (caminades de resistència, marxa nòrdica i raquetes de neu), es reconeixerà, a final de temporada, aquells participants que completin el 75% de les excursions del calendari, per tal d'afavorir-ne la participació.

La Montsant est inaugura el calendari el diumenge 24 de març

Una excursió per la vessant est de la serra del Montsant (Priorat), organitzada pel Centre Excursionista Tarragona, serà l'encarregada d'iniciar aquesta nova modalitat de Rodacamins. Serà una ruta circular des del refugi Montsant d'Albarca amb visita obligada a Ulldemolins, un poble realment pintoresc i tranquil que oferirà unes boniques vistes del Montsant. La ruta seguirà cap a Cornudella per tornar a arribar al refugi, on hi haurà un dinar de germanor a les 13:30 h (preu 14 €).

L'excursió és apta per a totes les edats, amb una distància de 29 km, 728 m de desnivell i una durada d'unes 5 hores.


Font de la notícia: FEEC

comparteix-ho