Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Neix Festi P≈ART, un festival que vol trencar estigmes i promoure la alut mental a través de l'art

Tindrà lloc el dia 10 de desembre al passeig central i a la Nau del Parc Teodor González de Tortosa, de les 10 del matí a les 11 de la nit, amb entrada lliure

Etiquetes   vida activa, festival, cultura, tortosa, baix ebre, terres ebre

Publicat el9/12/2022

Neix Festi P≈ART, un festival que vol trencar estigmes i promoure la alut mental a través de l’art | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Els promotors del Festi P≈AR durant la roda de premsa de presentació


El festival Festi P≈ART és una iniciativa que forma part del projecte P≈ART promogut pels joves ebrencs Violeta Lleixà i Josep Lanau. Tal com van explicar el passat dimecres en roda de premsa, on també ha participat un dels artistes Hernan En H, «el festival és una branca més del nostre projecte, on l'art ens acompanyarà en totes les seues vessants a través d'actuacions, tallers, estands i activitats. Volem trencar estigmes, promoure l'art i la salut mental amb el projecte i amb el festival. Esperem que esta jornada ens ajude a donar-nos més visibilitat».

El festival tindrà lloc el dia 10 de desembre al passeig central i a la Nau del Parc Teodor González de Tortosa, de les 10 del matí a les 11 de la nit, amb entrada lliure. En esta primera edició hi participaran artistes destacats com el ballarí i coreògraf Roberto Olivan, que farà una performance mentre l'il·lustrador Hernan En H protagonitzarà un live painting; la Cia Sinèrgia amb l'obra teatral Encenalls, l'artista de reggae JuaNaMaN, l'espectacle Màgia és Màgia de Riure Màgic; el DJ Krøatøan, l'intèrpret Jusep Ruiz i la seua banda, el duet musical Clàudia Xiva i Josep Lanau i el viatge sensorial d'arts visuals i música d'Alba G. Corral i Josep Lanau Franch.

A més de les diferents intervencions musicals i artístiques, el festival oferirà dos propostes més, els tallers i els estands. En tots dos espais hi haurà la possibilitat per part del públic, de participar en diferents activitats creatives. Pel que fa als tallers, s'oferiran de dibuix, música, escriptura i teatre i seran un tast del treball que es realitzarà en el projecte P≈ART. Són l'únic espai on es demana inscripció prèvia, que es farà al mateix moment. Quant als estands, s'hi podran fer activitats de fotografia, literatura i il•lustració, entre altres. Per completar la jornada hi haurà servei de barra, amb beguda i menjar. D'altra part, a les 20 hores se sortejarà el live paiting creat per Hernan En H i un any de subscripció al club P≈ART.

El projecte P≈ART, en què s'encabeix el Festi P≈ART, està actualment promovent un finançament col·lectiu (a través de gofundme), per tal d'aconseguir els fons necessaris per a començar a caminar. Esta iniciativa pretén oferir a través de l'art, la música, el teatre, l'escriptura, la dansa i el dibuix, eines i experiències perquè la gent puga gestionar la seua ansietat. Una ansietat cada cop més present a la societat i que s'ha agreujat per la conjuntura social i econòmica, amb l'experiència d'una pandèmia que no acaba de marxar.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho