Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Els municipis de la mancomunitat MIDIT volen potenciar el turisme actiu i de natura

Tivissa, Pratdip i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant rebran 1.875.000 euros dels fons europeus Next Generation per finançar el projecte «Terres de Mestral, Outdoor Park de la Costa Daurada»

Etiquetes   turisme, turisme sostenible, vandellos, hospitalet infant, tivissa, pratdip, terres de mestral, baix camp

Publicat el22/2/2023

Els municipis de la mancomunitat MIDIT volen potenciar el turisme actiu i de natura | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Representants del MIDIT amb la Directora General de Turisme


La Mancomunitat d'Iniciatives pel Desenvolupament Integral del Territori de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT) rebrà 1.875.000 euros per finançar el projecte «Terres de Mestral, Outdoor Park de la Costa Daurada».

Aquest és un dels projectes que es beneficiarà de la II Convocatòria extraordinària de Planes de Sosteniblidad Turística en Destino 2022, que seran finançats pels fons europeus Next Generation i gestionats pel Departament d'Empresa de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquest projecte, la MIDIT pretén convertir aquest territori en una destinació líder en turisme actiu a través de la creació d'un parc d'oci a l'aire lliure únic a Catalunya amb una oferta d'activitats atractiva i competitiva de mar (surf, vela, paddle surf, busseig, snorkel…) i de muntanya (senderisme, cicloturisme, vies ferrades, escalada…), disponible tant a l'estiu com a l'hivern i adreçada a diferents públics però, en especial, a les famílies.

La proposta de la la MIDIT planteja l'estructuració d'una l'oferta turística conjunta dels tres municipis que la integren que inclou totes les infraestructures esportives i de turisme actiu a l'aire lliure existents i que es complementa amb l'oferta cultural i enogastronòmica.

Com s'ha explicat aquest dimecres 22 de febrer en l'acte de presentació, que ha tingut lloc a la Sala Infant Pere de l'Hospitalet de l'Infant amb la presència de la Directora General de Turisme de Catalunya, Marta Domènech, és un projecte ambiciós que s'executarà entre el 2023 i el 2025 i que compta amb el suport dels agents públics i privats relacionats amb el sector turístic, cultural i agroalimentari de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Tivissa i Pratdip. De fet, el projecte és fruit del seu treball conjunt de definició del model turístic del territori, en el qual ha participat l'empresa Tourislab.

Les actuacions previstes pivoten sobre 4 eixos programàtics es poden consultar aquí.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho