Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


Móra la Nova es prepara per a celebrar una nova edició de la Fira Intercomarcal de l'Oli

La 15 edició del certamen se celebrarà el cap de setmana del 28 al 29 de gener. En paral·lel i per primer cop, s’ha organitzat la I Nit de l’Extraverge, una experiència gastronòmica de la mà del cuiner Jeroni Castell

Publicat el20/1/2017

Móra la Nova es prepara per a celebrar una nova edició de la Fira Intercomarcal de l’Oli | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Móra la Nova es prepara per celebrar la 15ª edició de la Fira Intercomarcal de l'Oli, que tindrà lloc l'últim cap de setmana del mes de gener, els dies 28 i 29.

Aquest és un certamen firal agrícola, ramader i industrial creat amb la finalitat de promocionar els diferents olis d'oliva que es produeixen a la Terra Alta, Ribera d'Ebre i Priorat i potenciar-ne el consum. En aquesta edició hi participen 36 almàsseres.

L'excel·lent situació geogràfica i de confluència d'una àmplia zona productora d'olis de gran qualitat. D'una banda, els olis de la prestigiosa DOP Siurana, d'altra els excel·lents olis de la DOP Terra Alta, i entres les dues els olis de la Ribera d'Ebre. Així, és el lloc idoni per fer un aparador de tots els nostres olis i que el consumidor pugui triar aquell que més li agradi.

En paral·lel a la fira s'han organitzat una sèrie d'activitats com xerrades, tallers, degustacions o el concurs d'allioli, on els concursants hauran de fer la màxima quantitat d'aquesta salsa en només 10 minuts. El dissabte al matí, a l'exterior del pavelló, es farà la degustació de la clotxa, amb el repartiment de més de 2.000 unitats.

Com a novetat d'enguany cal destacar la celebració de la I Nit de l'Extraverge, una experiència gastronòmica de la mà de Jeroni Castell, cuiner del Restaurant Les Moles d'Ulldecona i premiat amb una estrella Michelin, qui guiarà als comensals per un viatge sensorial través dels seus plats elaborats amb maridatges d'olis de diferents varietats.

L'obertura i inauguració de la Fira serà el dissabte 28 a les 5 de la tarda i anirà a càrrec de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.