TransTerraAlta, una ruta sorprenent

CAT | ES

Montsià: Oli d'oliva Km 0

Etiquetes   productes montsia, producte proximitat, productes ebrencs, productes km0, terres ebre, oli oliva, oli oliva extra verge, oove

Montsià: Oli d’oliva Km 0 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


L'oli d'oliva del Montsià és un oli verge de qualitat extra obtingut de les varietats Sevillenca, Morruda i Farga. Les dos últimes varietats són autòctones de la comarca. La coloració d'aquest or líquid, va des del groc verdós al groc daurat, en funció de l'època de collita i també de la situació geogràfica. Els olis del Montsià són saborosos i aromàtics, afruitats a l'inici de la campanya i amb una mica de dolçor al final.

La collita de l'oliva comença a mitjan novembre i s'allarga tot l'hivern. En l'elaboració de l'oli s'utilitzen procediments mecànics en fred, perquè l'oli mantingui el sabor i l'aroma característic.

Tots els olis que han superat les proves de qualitat es comercialitzen amb la contraetiqueta de la D.O.P, Baix Ebre – Montsià, distintiu que serveix com a garantia de qualitat per al consumidor. Actualment hi ha un total de 11 cooperatives productores inscrites al Consell Regulador que comercialitzen diferents marques amb Denominació d'Origen Protegida.


Montsià: Oli d’oliva Km 0 Montsià: Oli d’oliva Km 0 Montsià: Oli d’oliva Km 0 Montsià: Oli d’oliva Km 0 Montsià: Oli d’oliva Km 0