Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

El Ministeri per a la Transiciˇ Ecol˛gica inicia l’estudi per mobilitzar sediments cap al Delta

S’analitzarÓ la topografia al tram final de l’Ebre i la dinÓmica dels sediments als rius Siurana, Montsant i Asmat

Etiquetes   delta ebre, entorn, riu ebre, sediments, amposta

Publicat el16/6/2021

El Ministeri per a la Transiciˇ Ecol˛gica inicia l’estudi per mobilitzar sediments cap al Delta | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El Ministeri per a la Transiciˇ Ecol˛gica (MITECO) ha fet aquesta setmana a la zona d’Amposta els primers estudis topogrÓfics i presa de mostres de sediments per als treballs cartogrÓfics amb quŔ estudiarÓ la mobilitzaciˇ de sediments cap al delta de l’Ebre. Aquestes actuacions s’allargaran cinc mesos i es concentraran en el tram final del riu Ebre, entre l’embassament de Flix i la desembocadura. El pressupost Ús de mÚs d’1 miliˇ d’euros. SimultÓniament s’iniciarÓ l’estudi de la dinÓmica dels sediments. Es farÓ un reconeixement batimŔtric i sedimentol˛gic als embassaments de Siurana, Margalef i els Guiamets i es caracteritzaran els sediments dels rius Siurana, Montsant i Asmat. Els treballs es faran en quatre mesos.

MITECO preveu ampliar el coneixement sobre el trÓnsit de sediments del riu Ebre i el "paper" que desenvolupen en el funcionalment del Delta. Els primers treballs s’han fet aquesta setmana a Amposta, amb un estudi topogrÓfic i la presa de mostres de sediment.

Els tŔcnics faran simultÓniament, durant quatre mesos, l’estudi de la dinÓmica dels sediments amb un reconeixement batimŔtric ľla topografia del terreny cobert per aiguaľ als embassaments de Siurana, Margalef i els Guiaments (al Priorat). TambÚ es preveu un termini de tres mesos per caracteritzar els cabals i sediments dels rius Siurana, Montsant i Asmat, aigŘes avall dels embassaments anteriors.

En una segona fase, es farÓ la batimetria de l’embassament de Mequinensa i la caracteritzaciˇ dels sediments als pantans de Mequinensa i Roba-roja. La CHE (Confederaciˇ HidrogrÓfica de l’Ebre) amb la colĚlaboraciˇ de l’Institut GeogrÓfic Nacional farÓ "una anivellaciˇ topogrÓfica d’alta precisiˇ" per "quantificar" el procÚs de subsidŔncia del Delta.


Per: ACN