Roquetes.  Muntanya, cičncia i tradiciķ

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/29/2022#) AND (caducitat>=#6/29/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El Ministeri per a la Transiciķ Ecolōgica inicia l’estudi per mobilitzar sediments cap al Delta

S’analitzarā la topografia al tram final de l’Ebre i la dināmica dels sediments als rius Siurana, Montsant i Asmat

Etiquetes   delta ebre, entorn, riu ebre, sediments, amposta

Publicat el16/6/2021

El Ministeri per a la Transiciķ Ecolōgica inicia l’estudi per mobilitzar sediments cap al Delta | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El Ministeri per a la Transiciķ Ecolōgica (MITECO) ha fet aquesta setmana a la zona d’Amposta els primers estudis topogrāfics i presa de mostres de sediments per als treballs cartogrāfics amb quč estudiarā la mobilitzaciķ de sediments cap al delta de l’Ebre. Aquestes actuacions s’allargaran cinc mesos i es concentraran en el tram final del riu Ebre, entre l’embassament de Flix i la desembocadura. El pressupost és de més d’1 miliķ d’euros. Simultāniament s’iniciarā l’estudi de la dināmica dels sediments. Es farā un reconeixement batimčtric i sedimentolōgic als embassaments de Siurana, Margalef i els Guiamets i es caracteritzaran els sediments dels rius Siurana, Montsant i Asmat. Els treballs es faran en quatre mesos.

MITECO preveu ampliar el coneixement sobre el trānsit de sediments del riu Ebre i el "paper" que desenvolupen en el funcionalment del Delta. Els primers treballs s’han fet aquesta setmana a Amposta, amb un estudi topogrāfic i la presa de mostres de sediment.

Els tčcnics faran simultāniament, durant quatre mesos, l’estudi de la dināmica dels sediments amb un reconeixement batimčtric –la topografia del terreny cobert per aigua– als embassaments de Siurana, Margalef i els Guiaments (al Priorat). També es preveu un termini de tres mesos per caracteritzar els cabals i sediments dels rius Siurana, Montsant i Asmat, aigües avall dels embassaments anteriors.

En una segona fase, es farā la batimetria de l’embassament de Mequinensa i la caracteritzaciķ dels sediments als pantans de Mequinensa i Roba-roja. La CHE (Confederaciķ Hidrogrāfica de l’Ebre) amb la colˇlaboraciķ de l’Institut Geogrāfic Nacional farā "una anivellaciķ topogrāfica d’alta precisiķ" per "quantificar" el procés de subsidčncia del Delta.


Per: ACN