Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


«Mestres d'aixa de butxaca» arriba al Museu de la Mar de l'Ebre

L’exposició recull el coneixement popular al voltant de la construcció de vaixells de joguina

Etiquetes   vida activa, cultura, turisme cultural, la rapita, terres ebre, museu de la mar

Publicat el22/11/2022

«Mestres d’aixa de butxaca» arriba al Museu de la Mar de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La mostra, que s'inaugura el divendres 2 de desembre, recull els coneixements populars a l'entorn de la construcció tradicional de vaixells de joguina que s'ha transmès d'una generació a l'altra, i que testimonia una manera de viure, de relacionar-se amb la natura, d'entendre el joc i la joguina, i sobretot d'apropar-se als principis de les embarcacions i de la navegació.

El camp de treball que abarca l'exposició es limita a Catalunya i Balears pel fet de tenir un entorn natural i un tipus de joguines similar, i perquè ambdues regions compten amb diversos etnògrafs que han estudiat i recopilat informació sobre aquest tema. A més, es vol fomentar l'intercanvi de coneixements entre les dues comunitats.

L'exposició s'inaugura a la sala d'activitats temporals del museu el divendres 2 de desembre a les 19 h. Serà visitable fins al diumenge 29 de gener de 2023, i l'entrada serà gratuïta. A més a més, anirà acompanyada de diversos tallers infantils que acabaran per completar les explicacions i models exposats.

No perdeu l'oportunitat de descobrir una exposició que representa el preàmbul de les festes de nadal i que mostra a grans i menuts com és de fàcil realitzar joguets amb objectes quotidians i senzills.

L'exposició està coorganitzada pel Museu Marítim de Barcelona i el Museu Marítim de Mallorca i arriba a la Ràpita gràcies a la col•laboració del Museu de les Terres de l'Ebre amb la Xarxa de Museus Maritims de la costa Catalana i, amb el suport del Museu de la Mar de l'Ebre i l'Ajuntament de la Ràpita.Per: Redacció

comparteix-ho