butlletí EbreActiu

CAT | ES


Més de 4100 persones pernocten a l'alberg dels Josepets de les Cases d’Alcanar durant la temporada d'estiu

L’objectiu per a l’any vinent es seguir aprofundint en el programa Vacances en família i allargar-lo més enllà de la temporada estival

Etiquetes   turisme, turisme familiar, cases alcanar, allotjaments, alcanar, vacances en familia

Publicat el2/11/2021

Més de 4100 persones pernocten a l’alberg dels Josepets de les Cases d’Alcanar durant la temporada d’estiu | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


La campanya estiuenca a l'alberg dels Josepets de les Cases d'Alcanar ha estat molt positiva, l'equipament municipal ha acollit 4175 persones, 3217 de les quals s'han allotjat a través d'estades i 958 han estat particulars. Això no obstant, la temporada ha estat marcada per dos factors determinants: d'una banda, els efectes de la cinquena onada, que va ocasionar la disminució del nombre de participants en alguns dels grups, de l'altra, els aiguats de l'1 de setembre, que van obligar a tancar l'equipament durant uns dies.

La Fundació Pere Tarrés, responsable de la gestió, té com a objectiu acostar els atractius culturals, esportius i històrics de la zona a famílies i escoles, i també a caus i esplais, així com al públic familiar.

La campanya d'estiu va començar a principis de juny amb la participació d'alguns grups escolars. Durant el mes de juliol s'ha comptat amb la participació d'altres grups organitzats (esportius, colònies, etc.), tot i que a causa de la cinquena onada els grups van ser força més reduïts.

L'agost i setembre han estat marcats sobretot per turisme familiar, atret per conèixer les Terres de l'Ebre. Aquesta temporada la Fundació ha organitzat un programa pedagògic dinamitzat per monitors amb activitats educatives, de lleure i esportives entorn del mar, la pesca, i també de la història i l'arqueologia. En aquest sentit, han conviscut els programes “Vacances en família” de la Fundació Pere Tarrés i el de l’Agència Catalana de la Joventut, impulsat per l’Agència Catalana de la Joventut i conegut com Xanascat.

El regidor de Turisme d’Alcanar, Jordi Monfort, ha valorat positivament aquesta incorporació: "a nivell estratègic, és important allargar la temporada turística i desestacionalitzar-la, i «Vacances en família» és una bona eina per a caminar en aquesta direcció".

Albert Riu, Director del Servei Colònies de Vacances, explica que “l'objectiu per a l'any vinent es seguir aprofundint en aquest programa i allargar-lo més enllà de la temporada estival”. “El nostre objectiu és afavorir una dinàmica de grups que vagin repetint la seua estada als Josepets per a generar un aplacament de l'estacionalitat. Per a fer-ho possible, treballem de la mà de la Regidoria de Turisme, promovent activitats vinculades a l'activitat nàutica per a fer el destí atractiu, no només per la seua gastronomia i tranquil·litat, sinó també per la seva oferta d'activitats de lleure”, comenta Riu.

En aquest sentit, el regidor de Turisme, recalca “la col·laboració amb el Club Nàutic i l'aposta de l’Ajuntament per promoure l’activitat nàutica i fer-la accessible durant bona part de l'any per contribuir a incrementar la demanda i a reforçar el posicionament de les Cases com a destinació vinculada també a l’esport nàutic”. Monfort recorda que "tal com contempla el pla de govern, treballem per dinamitzar el poble en l'àmbit turístic i per a posicionar-lo com a destí de referència". Les Cases, diu, "ha de seguir sent una destinació gastronòmica de referència, però, alhora, també cultural i de serveis, per això és molt important continuar treballant amb els diversos agents privats per configurar una oferta de serveis atractiva que contribuïsca al posicionament del municipi".

L'alberg dels Josepets compta amb 76 places, distribuïdes en vint-i-dos habitacions de tres o quatre places, adaptades per a persones amb capacitats diferents, i un despatx annex per a mestres o educadors amb grups escolars o de lleure. També disposa de cuina i menjador i de dos sales polivalents amb zona de televisió, de lectura i multiusos, d’informàtica, de tallers, de jocs i d’audiovisuals. A la part superior s’hi troba una terrassa amb vistes a la mar, la muntanya i les Cases, destinada a zona de solàrium i relaxament, equipada amb gandules i tauletes per a prendre el sol.


Vacances en família

El programa de la Fundació Pere Tarrés pretén que pares i fills puguen gaudir d’uns dies de vacances amb una proposta alternativa al turisme tradicional i que en els últims anys ha tingut una àmplia acceptació per part del públic.

D'altra banda, l'altre programa “Vacances en família", impulsat per l’Agència Catalana de la Joventut, té l’objectiu de potenciar el lleure familiar compartit, entès com una pràctica educativa, i afavorir alhora la convivència entre els membres de la unitat familiar i d'aquests amb la resta de famílies participants.


Per: Redacció

Fotos: Cedida

comparteix-ho