Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Més de 2.300 persones visiten el nou espai arqueològic Cota Zero en el primer cap de setmana d’obertura al públic

L’equipament tindrà accés lliure durant el cap de setmana de Sant Jordi, i farà visites guiades els dies 30 d’abril i 1, 7 i 8 de maig

Etiquetes   turisme, turisme cultural, patrimoni, tortosa, baix ebre, terres ebre,

Publicat el19/4/2022

Més de 2.300 persones visiten el nou espai arqueològic Cota Zero en el primer cap de setmana d’obertura al públic | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El pròxim cap de setmana, coincidint amb Sant Jordi, l’Espai Cota Zero també tindrà accés lliure


Gran afluència de visitants, en el primer cap de setmana d’obertura de l’espai Cota Zero. Entre el dijous 14 i el diumenge 17, més de 2.300 persones han passat pel nou equipament de Tortosa, que mostra vestigis arqueològics que recorren quinze segles de la història de la ciutat.

L’obertura de Cota Zero s’ha fet coincidir amb el punt àlgid de la Setmana Santa. Això ha motivat que el públic que s’hi ha atansat fossen persones de Tortosa, que han volgut conèixer de primera mà les restes arqueològiques localitzades, però també moltes persones de fora de la ciutat que estos dies han visitat Tortosa. En este sentit, durant tot el cap de setmana la ciutat ha acollit dos esdeveniments esportius amb l’handbol i el futbol com a protagonistes, fet que ha comportat la presència de moltes persones d’altres indrets del país i de l’Estat.

L’espai Cota Zero compta amb elements arquitectònics que documenten la ciutat al llarg de la història, des del segle I, en època de dominació romana, fins al segle XVI, en el moment de major auge de la ciutat durant el Renaixement. La visita compta amb panells explicatius amb textos escrits en català, castellà, francès, anglès i braille, així com diversos audiovisuals que transporten els visitants a les diverses èpoques de la història de la ciutat i que descriuren els elements que s’observen a cada espai.

El pròxim cap de setmana, coincidint amb Sant Jordi, l’Espai Cota Zero també tindrà accés lliure. Concretament, el dissabte 23, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h, i el diumenge 24, de 10 a 13 h. Els següents caps de setmana, els dies 30 d’abril i 1, 7 i 8 de maig, s’han programat diverses visites guiades per a aprofundir més en allò que es pot veure a l’espai museogràfic.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho