Restaurant L´Estany Casa de Fusta. Cuina tradicional deltaica

CAT | ES


Marçà acollirà la primera cursa d'orientació del Priorat

La Testudo orientació se celebrarà a Marçà (el Priorat) el proper 29 d’octubre amb la intenció de fomentar aquesta modalitat esportiva mes enllà del camp de Tarragona.

Publicat el5/10/2016

Marçà acollirà la primera cursa d’orientació del Priorat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...  Foto: Testudo orientació


  • Hi haurà dos modalitats de cursa: la llarga i la curta, aquesta última adreçada a les famílies.
  • L'Ajuntament de Marçà vol animar a la comunitat esportiva i muntanyenca de les comarques properes al Priorat a dinfondre els racons més bonics del seu entorn


La Testudo orientació se celebrarà a Marçà (el Priorat) el proper 29 d'octubre amb la intenció de fomentar aquesta modalitat esportiva mes enllà del camp de Tarragona. Serà una cursa d'orientació popular a l'abast de tots els nivells, proporcionant un escenari ideal per a la pràctica de l'esport en família.

Prenent com a mascota la Testudo hermanni (tortuga mediterrània) l'Ajuntament de Marçà vol reforçar la imatge del rèptil com a icona del municipi i animar a la comunitat esportiva i muntanyenca de les comarques properes al Priorat a dinfondre els racons més bonics del seu entorn.

Marçà es troba als peus de la serra de Llaberia i compta amb un bonic mosaic d'usos del sòl, un terreny ideal per a la pràctica de l'orientació. Els participants trobaran des de relleus suaus a pendents pronunciades i una important xarxa de senders i pistes que connecten vinyes, horts, boscos densos, riberes, cultius de regadiu, ...

L'objectiu de la primera edició de la cursa d'orientació “Testudo” és organitzar una festa amb un esport popular i sa, però a l'hora poc conegut, un esport familiar apte per a tots els nivells amb una vessant d'estratègia i treball en equip que fomenta el companyerisme. A llarg termini, la cursa vol despertar l'interès pel Priorat i les comarques del Sud de Catalunya per a la pràctica d'esports d'orientació.

Hi haurà dos modalitats de cursa, en funció del numero de balises a trobar: la cursa llarga i la curta. La cursa curta s'ha pensat per a les famílies i corredors que vulguin recórrer menor distància, ja que tindrà el mateix temps (3 hores) però menys balises i menor dificultat que la cursa llarga.

L'organització posa a disposició dels participants aparcament, servei de dutxes i de fisioteràpia i assegurança personal. Al final de la cursa hi haurà un dinar popular per a tots els participants.


Els esports d'orientació

Marçà acollirà la primera cursa d’orientació del Priorat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Els esports d'orientació són originaris d'Escandinàvia, on es practicava com exercici militar a finals del segle XIX. Com esport competitiu va començar en Noruega, on la primera competició va ser organitzada prop d'Oslo el 31 d'octubre de 1897. La primera trobada d'orientació a gran escala va ser organitzada al 1918 per l'aleshores alcalde d'Estocolm i va comptar amb la participació de prop de 220 atletes. Tot seguit es van començar a elaborar les normes i els principis d'aquests esports fins a convertir-se en una modalitat reconeguda i consolidada a arreu del món.

En l'actualitat dia hi ha 70 federacions internacionals pertanyents a la Federació internacional d'orientació (IOF). Els campionats del món se celebraren des del 1966 a 2003 cada dos anys i des de 2003 se celebren tots els anys.

Els esports d'orientació combinen: la navegació amb el mitjà de desplaçar-se. Com que el mitjà de desplaçament determina les necessitats d'equipament i les tàctiques, cada modalitat esportiva té regulacions pròpies per a les competicions i per al disseny i logística dels itineraris.


Horaris, inscripcions i més informació de la Testudo orientació en aquest enllaç