suma’t al canal whatsapp d’EbreActiu

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#9/26/2022#) AND (caducitat>=#9/26/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

El Maestrazgo estudia posar en marxa un nou producte turístic al voltant de l'escalada

La publicació d’una guia d’escalada, que compta amb el suport de la Comarca del Maestrazgo, aposta per potenciar el turisme sostenible i responsable amb el territori

Etiquetes   turisme, escalada, turisme aventura, turisme natura, maestrazgo els ports, maestrazgo

Publicat el16/2/2021

El Maestrazgo estudia posar en marxa un nou producte turístic al voltant de l’escalada | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Javier Magallón escalant al Maestrazgo


El Maestrazgo estudia posar en marxa un nou producte turístic al voltant de l'escalada, es tracta d'una guia d'activitats en paret que fa un recorregut pels racons més espectaculars del Maestrazgo de Terol, una gran aposta editorial que de ben segur potenciarà el turisme sostenible i responsable al territori. El llibre portarà el segell de l'escalador de Terol Javier Magallón, i compta amb el suport de la Comarca del Maestrazgo.

La nova publicació portarà per nom "Escaladas insólitas del Maestrazgo de Teruel" i presentarà un ampli repertori de vies clàssiques de llarg recorregut, vinculant les diferents àrees del territori. Els continguts, al seu torn, obriran en general un ventall de possibilitats al foment del turisme actiu i l'esport d'aventura integrat en els paisatges del Maestrazgo.

Javier Magallón, autor de la guia, compta amb una àmplia trajectòria editorial en aquest camp, ja que en els últims anys ha publicat diversos llibres sobre muntanya, escalada tradicional i roques singulars a la província de Terol. "Sento una gran atracció pel Maestrazgo, la qual em ve ja des de nen per les meves arrels, és un lloc magnífic, únic, que sempre he mirat i admirat, per la qual cosa vaig decidir aventurar-me en aquest nou projecte" explica Magallón.

La guia es centra en activitats d'aventura on l'escalada d'autoprotecció és la protagonista, reclamant la consideració que mereixen els llocs que l'envolten, i en la qual l'ètica i el respecte cap a la roca podria considerar-se com la seva pedra angular. "Com a éssers humans tenim l'obligació de deixar els llocs intactes perquè els gaudeixin els nostres fills, el que requereix que el pas de l'home sigui el més lleu possible" assenyala l'autor, cosa que concorda a la perfecció amb l'essència del Maeztrazgo i amb la línia de treball que s'està seguint des dels últims anys, apostant per un territori sostenible i un turisme respectuós en el marc de la Carta Europea de Turisme sostenible.

”Escaladas insólitas del Maestrazgo de Teruel” pretén ser una trobada narrativa i visual per la comarca, un gran viatge compartit en el qual apareixeran històries, experiències, sentiments, però on també la part gràfica serà important, "les fotografies i els mapes són el guarniment imprescindible que facilita la comprensió, la fa més dinàmica i digerible de cara al lector" assenyala Magallón.

La guia està organitzada en nou zones ben definides que, tot i que estan relacionades, diversifiquen l'àrea territorial per tal d'ordenar els continguts: La Garrucha, Castellote, Montoro de Mesquita, el Pitarquejo, la Sierra de los Caballos, Molinos, la Sierra de Bordón, Plataformas de Cantavieja-Tronchón y el Alto Guadalope. Cadascuna, presentada per un text on tant la realitat de l'espai objecte d'estudi com el treball de recerca de l'autor marcarà el caràcter en cada cas. Javier Magallón explica que s'ha prestat especial atenció a esbrinar la història de cada escalada, data de les primeres ascensions, aperturistes, equipament original, etc. contemplant-se en total al voltant de 150 vies de tàpia.

Les topos seran a càrrec de l'il·lustrador de ressenyes tècniques, Armand Ballart, escalador aperturista al Maestrazgo i tot un referent. Els mapes il·lustrats els realitzarà l'artista de Terol Juan Iranzo, donant així un toc personal de frescor i color. La col·laboració de l'autor amb escaladors com Diego Miralles, Pedro Pascual de Anta, Joan Solé, Manolo Martinez, etc ... està sent també fonamental perquè la qualitat del producte final sigui exquisida, recollint fidelment tots els detalls tècnics en cada proposta.

Des de la Comarca del Maestrazgo, Roberto Rabaza, president de la institució, assenyala que "l'escalada és un atractiu turístic de la comarca i, gràcies a aquesta guia, es posaran en valor la gran majoria de les vies existents al Maestrazgo, amb la finalitat d'atraure els aficionats d'aquesta pràctica esportiva". A més, s'espera que la publicació del llibre afavoreixi el turisme no només d'escalada, sinó també el vinculat a la natura i un altre tipus d'esports associats al paisatge. La institució col·labora activament en la posada en marxa del recopilatori, ja que pretén que sigui el punt de partida per generar un producte turístic interessant i gens treballat al Maestrazgo, amb l'enorme potencial que té el territori en aquest aspecte.

És per això que l'edició d'aquest nou producte comporta aparellada, tot just ho permeti la situació actual, accions com xerrades amb empresaris turístics i representants polítics, perspectives de futur vinculades, posada en escena del potencial client, etc.


Font: Redacció

Foto: Cedida