Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Lluisma Mas i Àngels Centelles guanyen la cursa d’Ulldecona

El 8 d´octubre, amb un matí força calorós, es va disputar la 10a Cursa per muntanya d´Ulldecona que van guanyar Lluisma Mas i Àngels Centelles. Després d´aquesta cursa ja s´han decidit matemàticament els guanyadors del Circuit de les Terres de l´Ebre 2017.

Etiquetes   esports, cursa per muntanya, ulldecona, montsia

Publicat el9/10/2017

El diumenge 8 d'octubre es va disputar la 10a cursa per muntanya d'Ulldecona, organitzada per SudActiu - Centre Excursionista Ulldecona, en la que va ser la dotzena prova del Circuit des les Terres de l'Ebre del 2017.

La cursa absoluta, que compartia recorregut amb la sub 23 i júnior, amb 22,4 Km i 1.000 metres de desnivell positiu, es presentava com una cursa ràpida amb pocs trams tècnics, amb algunes petites variacions respecte a l'edició anterior, però mantenint indrets tan característics d'Ulldecona com el Castell medieval, l'ermita i els abrics de pintures rupestres, per la serra de Godall.

A les 9 del matí els 110 corredors i corredores van prendre la sortida des del pavelló poliesportiu, per enfilar cap al Castell d'Ulldecona, després d'enllaçar trams de sender i pista molt corredors venia una de les pujades fortes de la cursa, la del barranc d'Asclaburros, fins al capdamunt del Tossal Gros, des d'on tocava baixar per sender tècnic en direcció a les oliveres mil·lenàries però, a diferència dels anys anteriors, enguany no es va arribar a aquests arbres monumentals. Una breu pujada portava als corredors al coll de les Bruixes per a anar cap al barranc del racó del Forat, remuntant-lo fins a les antenes de Cap d'Àsens. Des d'aquest punt un sender amb suau baixada portà als participants a la baixada forta i tècnics fins a l'ermita de la Pietat. Després tocava pujar fort pel sender dels abrics de les pintures rupestres, reconegudes per la Unesco, fins arribar al Tossal Redó, des d'on una llarga baixada, per la Barqueta, portava als participants a la carretera entre Godall i Ulldecona. Havent creuat la carretera tocava fer la darrera pujada de la cursa, evitant la tartera de les edicions anteriors, passant per la cova de les Bruixes. Els últims 3 Km van transcorre per camins fins arribar a l'asfalt dels carrers d'Ulldecona fins arribar a la plaça de l'Església on hi havia la línia de meta.

El primer en completar la 10a cursa per muntanya d'Ulldecona va ser Lluisma Mas (BTT Montbike Amposta) amb un crono de 1:56:25, acompanyat al podi absolut per Pau Vila (AAEAET - Borges Trail) amb 1:57:51 i Vicent Herrera (CCE La Foradada) amb un temps de 1:58:54.

En dones la guanyadora absoluta va ser Àngels Centelles (AAEAET - Borges Trail) amb un temps de 2:32:18, seguida per Eva Cris Llobat (BTT Montbike Amposta) amb 2:35:44 i Andrea Drago (BTT Montbike Amposta) amb 2:38:36.

Lluisma Mas i Àngels Centelles guanyen la cursa d’Ulldecona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Lluisma Mas i Àngels Centelles, guanyadors absoluts de la 10a Cursa per muntanya d’Ulldecona.


Guanyadors del Circuit 2017

Després d'aquesta cursa Lluisma Mas i Eva Cris Llobat, a manca de les curses de Móra d'Ebre i Horta de Sant Joan, ja són matemàticament els guanyadors del Circuit de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre 2017.


En sub 23 va guanyar, en homes, Nil Sabaté (CEU Sud Actiu) amb 2:14:11, i en dones va guanyar la Carla Gisbert (BTT Montbike Amposta) amb 3:19:00 i en segona posició Aida Castelblanqué (BTT Montbike Amposta) amb 3:25:23).

La cursa júnior la va guanyar Aleix Rodríguez (UA Montsià) amb un crono de 2:12:34, seguit per Pau Leixà (CE Refalgarí) amb 2:48:39 i Marc Segura (AE Cota 705) amb un temps de 2:55:21.

A les 9:30 del matí es donava la sortida conjunta a la cursa cadet i marxa popular que van fer un recorregut de 12 Km i 450 metres de desnivell positiu, que va compartir recorregut amb la cursa absoluta fins al quilòmetre 8, prop del Tossal Redó, quan van emprendre la tornada a Ulldecona pel barranc dels Terrers i la mola del Valencià, quan els últims quilòmetres tornaven a coincidir amb la cursa absoluta, fins a creuar la línia d'arribada.

En cadets el guanyador va ser Ramon Beltran (AE Alcanar) amb un crono de 1:05:41 seguit per Èric Lletí (BTT Montbike Amposta) amb 1:42:43. En noies, la primera cadet va ser Anna Ferré (BTT Montbike) amb 1:36:20 seguida per Aida Accensi (C. Atletisme Terres de l'Ebre) amb 1:49:59.

Lluisma Mas i Àngels Centelles guanyen la cursa d’Ulldecona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants de la marxa


Els organitzadors, durant l'entrega de premis, van confirmar el que ells mateixos havien avançat a les xarxes socials, que aquest 2017 ha estat l'últim any que organitzen la Cursa per Muntanya d'Ulldecona i que estan rumiant quina activitat proposaran per al 2018.

Després de la d'Ulldecona, només queden dos proves del Circuit ebrenc del 2017. La propera cita serà la Cursa Camí de Sirga a l'ermita de Sant Jeroni de Móra d'Ebre, el proper 22 d'octubre i, com ja és habitual clourà la temporada la Cursa de les Roques d'Horta de Sant Joan, el 12 de novembre.


Enllaços relacionats:


comparteix-ho