Autocaravanes Delta. La millor manera de viatjar amb autocaravana partint des del Delta de l’Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/9/2022#) AND (caducitat>=#8/9/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L'àguila més amenaçada del món serà al DeltaBirding Festival

Neil Rettig i Laura Johnson faran una xerrada i hi haurà un passi complert de la pel·lícula Bird of Prey, on es pot veure la biologia amagada de l’àguila menjamones i els esforços per a la seva conservació

Etiquetes   natura patrimoni, delta ebre, ornitologia, deltabirding festival, amposta

Publicat el31/5/2018

L’àguila més amenaçada del món serà al DeltaBirding Festival | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Exemplar d’àguila menjamones* 


Amb només 850 individus en estat salvatge, l'àguila menjamones de les Filipines desgraciadament està en el 8è lloc del ranking dels ocells més amenaçats del món. Dintre dels rapinyaires, només el còndor de California està més amunt en aquesta llista dramàtica. Però l'àguila té uns aliats que han iniciat una campanya a gran escala per salvar-la; Neil Rettig i Laura Johnson són els caps més visibles d'aquest grup de persones que estan dedicant esforços per salvar aquest temible depredador que pot matar un mico en un obrir i tancar d'ull, d'aquí el seu nom.

Neil i Laura parlaran sobre els seus esforços per conscienciar la població de Filipines per preservar aquest tresor de la seva terra. Això els ha dut a fer campanya per la supervivència de l'àguila tant entre els locals com entre les instancies més altes del govern del país. En la dècada dels 1970 Neil va aconseguir el compromís entusiasta del llavors president Ferdinand Marcos per declarar l'àguila menjamones de les Filipines com a ocell nacional i, a partir d'allí, han sortit molts altres defensors de l'àguila.

Avui, l'ocell nacional de les Filipines és reconegut com un valor important del patrimoni natural del país però una indústria forestal en creixement i les necessitats de les comunitats pobrement desenvolupades estan destruint l'hàbitat de l'àguila amb una rapidesa preocupant. La pel·lícula Bird of Prey, amb imatges filmades per Neil Rettig a les zones més profundes de la selva tropical, descobreix la biologia amagada de l'àguila menjamones i els esforços per la seva conservació.

Així, a més de la xerrada dels autors, hi haurà un passi de la pel·lícula Bird of Prey completa, en estrena per a Europa. Serà dissabte el dissabte 22 de setembre al vespre.


* Foto By The Wandering Angel - Angry Bird!, CC BY-SA 2.0, Link