Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


La 4a edició del Delta Birding Festival rep un 15% més de visitants

Els ponents internacionals com Jennifer Ackerman, Arjan Dwarshuis o Tim Appleton han mantingut el màxim nivell assolit. El Delta Birding Festival s´ha celebrat des del passat divendres i fins ahir diumenge

Etiquetes   natura patrimoni, ornitologia, amposta, montsia, delta ebre

Publicat el25/9/2017

La 4a edició del Delta Birding Festival rep un 15% més de visitants | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El Delta Birding Festival s’ha celebrat des del passat divendres 22 i fins ahir diumenge 24 de setembre


El Delta de l'Ebre s'ha convertit, aquest cap de setmana, en la capital dels amants i estudiosos dels ocells amb la quarta edició del festival internacional d'ornitologia. Un total de 2.300 persones, un quinze per cent més que l’any passat, han passat pel Delta Birding Festival consolidant-lo com a cita ineludible pels aficionats de l'observació d'aus.

S'han ampliat dotzenes d'activitats per tots els gustos i s'ha mantingut el màxim nivell assolit en anys anteriors amb ponents internacionals de gran prestigi com Tim Appleton, cofundador i actual director de la famosa Birdfair de Rutland, Arjan Dwarshuis, ornitòleg holandès que ha batut la marca internacional d'observació d'espècies d'ocells en un any recorrent tot el món, o Jennifer Ackerman, periodista de ciència i autora del recent bestseller “El ingenio de los pájaros”.

Per quart any consecutiu al Delta de l'Ebre, un dels espais naturals més importants de la Mediterrània Occidental, ha ofert un programa d'activitats ampli i atractiu amb conferències, cursos, tallers, concursos, etc… acompanyat d'una gran fira de productes i serveis, amb una seixantena d'expositors, pensats per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general.

Miquel Rafa, director Àrea de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya La Pedrera, ha posat en valor la varietat de propostes que ofereix el Festival: “Es tracta d'un programa molt complet que revalora el Delta de l’Ebre, no només els ocells, sinó també la resta de fauna i flora i el paisatge". I ha afegit: "A través d’aquest festival tenim l’oportunitat de posar al mapa el Delta i el conjunt de les Terres de l’Ebre".

Més d'un centenar de propostes pensades per a totes les edats han omplert la graella del Delta Birding Festival que s'ha dut a terme al centre MónNatura Delta, de la Fundació Catalunya La Pedrera i que organitza conjuntament amb Oryx i l'Institut Català d'Ornitologia (ICO).

S'han consolidat les visites a la Llacuna de l'Alfacada, el tresor més ben guardat del Delta de l'Ebre, s'han repetit les sortides per a principiants, duplicat les sortides a mar obert i al riu, i seguit amb les sessions de cinema ornitològic, documentals i exposicions de fotografies amb una gran acollida per part del públic.

Per primera vegada el Festival ha acollit la millor representació d'estands de marques de binocles i telescopis per a l'observació de la natura, i també ha estat punt de trobada de les marques de material fotogràfic dedicades a la fotografia de natura. També cal destacar, com a fet distintiu i característic del festival, que continua sent l'únic a l'estat espanyol que destina el benefici econòmic de les entrades a projectes relacionats amb l'estudi i la conservació dels ocells i la natura.


La 4a edició del Delta Birding Festival rep un 15% més de visitants | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...