Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Juli Bayot guanya el XVI Concurs de Gossos de Rabera

El concurs es va celebrar ahir diumenge a Ares del Maestrat amb la participació de 14 pastors vinguts de diferents comunitats i fins i tot, de França

Etiquetes   vida activa, tradicions, alt maestrat, turisme

Publicat el19/6/2023

Juli Bayot guanya el XVI Concurs de Gossos de Rabera | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Ahir diumenge, Ares del Maestrat va acollir el setzè Concurs de Gossos de Rabera amb una històrica participació, on 14 pastors van demostrar les seves habilitats per ordenar i dirigir una rabera d'ovelles amb el seu gos.

El pastor local, Juli Bayot, es va imposar amb el seu gos, Tuca.

Els participants, amb protagonisme per l'única dona, Natividad Soler, van arribar des de molts indrets de la península: la Comunitat Valenciana, Catalunya, País Basc, Aragó i, fins i tot, des de França.

La competició constava de dos fases, amb eliminacions directes per poder arribar a la segona. La primera començava amb un pastor dins d'un cercle a un extrem del camp. Per mitjà de les seves ordres feia que el seu gos replegués les ovelles situades a l'altre extrem del camp i les portés fins on estava el pastor, de manera que quedaven totes col·locades dins del cercle. Una vegada aconseguit, el pastor, ajudat pel gos, havia d'agafar una ovella que portava esquella i llevar-li-la. Després, el pastor havia d'aconseguir que el ramat es dirigís fins a l'entrada d'una mànega i fer que el gos conduís les ovelles fins a una porta per passar la prova final.

Pel que fa a la segona, el gos havia d'aconseguir entrar el ramat dins del corral amb les ordres del pastor.

Durant el dia també van haver-hi premis a la millor indumentària relacionada amb el concurs i a la millor fotografia del dia en el IX Concurs de Fotografia.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho