Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Ja són més de 200 els inscrits a la II Cursa de Santa Agda, a Riba-roja d'Ebre

Coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer, l’Associació de Dones de Riba-roja d’Ebre organitza el pròxim diumenge la II Cursa popular de Santa Agda

Etiquetes   esports, running, riba roja ebre, ribera ebre

Publicat el1/2/2018

Coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer, l'Associació de Dones de Riba-roja d'Ebre organitza el pròxim diumenge la II Cursa popular de Santa Agda, un esdeveniment esportiu que destinarà tots els beneficis a l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre i el Consell Comarcal de la Ribera, entre d'altres.

Les inscripcions anticipades per a la cursa es van tancar ahir i de moment hi ha uns 200 inscrits, tot i que la xifra no és definitiva, ja que el mateix dia de la cursa també es poden fer. La cursa és oberta a tothom i sortirà de la plaça de la Vila a les 10.30 del matí. Els participants hauran d'estar allà aproximadament una hora abans, ja que l'entrega de dorsals es farà de les 9.30 a les 10 hores.

Hi ha dues opcions: un recorregut de 5 km per als corredors i un altre de 2,5 km per als qui vulguin fer la cursa caminant, ja que es tracta que hi hagi com més participants millor. També per incentivar la participació, els premis es divideixen en dues categories: local i forà. Així hi haurà trofeus per al primer, segon i tercer classificat en la categoria masculina i femenina dels participants que siguin de fora de Riba-roja i dels locals.

L'any passat, a la primera edició d'aquesta cursa contra el càncer a Riba-roja va haver-hi 277 inscrits, provinents principalment de municipis de la comarca, però també d'altres localitats d'arreu de Catalunya, com Sant Carles de la Ràpita o Sabadell. Enguany, des de l'associació de Dones esperen igualar o inclús superar aquesta xifra.


Un dels actes de la festa de Santa Agda

La cursa s'inclou en el calendari de celebracions de la Festa de Santa Agda, festa d'interès comarcal i també organitzada per l'Associació de Dones. De fet, la cursa és un dels actes més populars. A l'èxit hi ha contribuït el fet que una trentena de les entitats del poble hi col·laboren d'una manera o altra, a més de ser una cursa solidària.

La festa de Santa Agda arriba enguany a la 32a edició. Per a l'ocasió l'Associació de Dones ha preparat un intens programa d'activitats, després que dissabte passat es proclamessin Pepita Busom Busom i Nati Llop Roca com a Alcaldessa i Regidora de Santa Agda 2018. Al llarg d'aquest dies, Riba-roja s'omple d'activitats: torneigs de pàdel i videojocs, exposicions, teatre, revetlla, jocs, berenars, tallers, manualitats, zumba o la Festa de l'Àvia que es fa aquesta tarda.

Ja dilluns, 5 de febrer, dia de festa local, se celebren els actes més tradicionals: el repartiment dels rams i l'ofrena floral a Santa Agda, la missa i la processó, i, ja a la tarda, el 32è gran berenar servit per senyors voluntaris, amb el sorteig de la Toia elaborada per les mateixes dones, que tanca deu dies de festa al poble.


Ja són més de 200 els inscrits a la II Cursa de Santa Agda, a Riba-roja d’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

comparteix-ho