Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


L'incendi del Perelló ja afecta 100 Ha de vegetació forestal

S’ha recomanat el desallotjament d’unes 12 persones d’algunes masies aïllades

Etiquetes   entorn, incendi, el perello, baix ebre, rasquera

Publicat el10/6/2019

L’incendi del Perelló ja afecta 100 Ha de vegetació forestal | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

 

Actualització 11/06/2019 7:30 h
Incendi estabilitzat: durant la nit, s’ha pogut consolidar el flanc dret amb maquinària pesant i alliberar vehicles per destinar-los el flanc esquerre. Durant aquest matí se sobrevolarà la zona per valorar i decidir l’operatiu.

Actualització 22:00 h
Més de 200 efectius treballen per poder controlar el foc que afecta des d'aquest matí el paratge de les Colladetes del Perelló. Més de 200 hectàrees de pi blanc cremades i 18 masies evacuades preventivament.

Actualització 18:30 h
L'incendi afecta ja una superfície d'unes 150 ha aproximades. Segons Bombers, la causa de l'incendi ha estat la crema de restes agrícoles de poda d'olivera sense mesures de prevenció, pel que Agents Rurals aixeca denúncia.


L’incendi del Perelló ja afecta 100 Ha de vegetació forestal | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Actualització 18:00 h
L'incendi continua actiu i els efectius treballen intensament en els flancs (tant esquerre com dret). Hi ha desplaçades 60 dotacions terrestres (22 de comandament) i 10 d'aèries. De moment s'han desallotjat 18 persones de masies aïllades.


Actualització 17:30
Des d'aquest migdia, els Bombers de la Generalitat treballen en les tasques d'extinció d'un incendi forestal al Perelló, al Baix Ebre. L'incendi, del qual s'ha rebut l'avís a les 11.42 hores, s'ha iniciat a una zona propera al parc eòlic de les Colladetes. I, conduït per vent de mestral, s'ha propagat ràpidament cremant en alta intensitat en sentit sud oest i llençant focus secundaris a llarga distància.

En les tasques d'extinció treballen una quarantena de dotacions terrestres (amb les unitats GRAF, i també el Punt de Trànsit i el Centre de Comandament de Bombers). A més, treballen 8 mitjans aeris (uns helicòpter de comandament, tres helicòpters bombarders i quatre avions de vigilància i atac) i es preveu la incorporació de tres mitjans aeris del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, un de coordinació i dos d'ells hidroavions.

A conseqüència de l'incendi, segons el Servei Català de Trànsit (SCT) s'ha tallat preventivament la carretera local TV-3022 al Perelló.

Segons dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, l'incendi afecta 100 hectàrees de vegetació forestal. Com a mesura preventiva, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat una ambulància al lloc de l'incendi i s'ha recomanat el desallotjament d'unes 12 persones d'algunes masies aïllades.


L’incendi del Perelló ja afecta 100 Ha de vegetació forestal | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

comparteix-ho