Hotel Restaurant La Fàbrica de Solfa. Beseit. Una cuina moderna i atrevida basada en la tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/15/2022#) AND (caducitat>=#8/15/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Impulsar la Via Verda al Montsià

L’últim Consell d’Alcaldes del Montsià analitza la crisi del cítrics i una proposta per impulsar la Via Verda a la comarca

Etiquetes   turisme, montsia, via verda

Publicat el14/3/2019

Impulsar la Via Verda al Montsià | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La Via Verda podria enllaçar amb la via fluvial de Sol de Riu a Alcanar


Durant l'última sessió del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Montsià, l'Ajuntament de Santa Bàrbara va presentar un projecte per impulsar la Via Verda del Montsià, l'únic tram pendent a l'Ebre. Segons la proposta, en una primera fase s’uniria Roquetes amb Freginals aprofitant la via fèrria en desús des de 1996, però que a continuació es podria estendre per camins rurals fins a arribar a Ulldecona, i connectar d'aquesta manera amb el Camí Fluvial del Sénia, actualment en construcció. 

Finalment, a més llarg termini, es podria estudiar la possibilitat d'habilitar una via de retorn per la costa, passant per les Cases d'Alcanar, la Ràpita i Amposta, fins a arribar a Mianes, completant així una ruta circular de 75 km, molt atractiva per al cicloturisme. Seria una manera d'aprofitar la dinàmica creixent de la Via Verda del Baix Ebre i Terra Alta, que per donar una dada, l'any passat 2018 va registrar més de 40.000 usuaris, i derivar part d'aquest flux cap a la comarca del Montsià.  D’aquesta manera es posarien en valor els atractius turístics de l'interior del Montsià que de vegades queden en un segon pla, i podria ser un incentiu  per a la creació de noves empreses turístiques, cases rurals, restaurants, etc.

En la mateixa sessió els alcaldes i alcaldesses també van analitzar la situació difícil del sector del cítric a la comarca i a l'Ebre amb els responsables d'Unió de Pagesos que han donat tota una sèrie de dades i van proposar una moció amb mesures de tota mena per a portar a aprovació als seus municipis.