Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta


Important davallada de la producció de fruita dolça a causa de les adversitats climàtiques

Unió de Pagesos alerta que els danys pel cop de calor en préssec i nectarina elevaran fins al 30% les pèrdues patides per adversitats climàtiques a la Ribera d’Ebre i el Baix Segre

Etiquetes   producte proximitat, fruita dolca, ribera ebre

Publicat el22/7/2019

Important davallada de la producció de fruita dolça a causa de les adversitats climàtiques | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Tot i estar tan sols a l'entrada de la meitat de la temporada, Unió de Pagesos estima importants davallades en la producció de fruita dolça, sobretot a la Ribera d'Ebre i al Baix Segrià. En aquestes zones, a banda de mals quallats en préssec i nectarina causats per freds inusuals en floració i manca de calor durant finals de maig i la pujada sobtada de temperatures al juny, que han provocat una disminució del calibre del fruit i sobremaduracions indesitjades, cal sumar-hi els danys causats pel cop de calor de la darrera setmana de juny. El sindicat estima que els danys per cop de calor en aquestes comarques poden suposar unes pèrdues d'entre un 10% i un 20% de la collita. Ara bé, aquestes inclemències sumades a d'altres adversitats climàtiques com el fred o la manca de calor, poden fer que les pèrdues acabin superant el 30%.

Aquests danys han afectat tant a les varietats que s'estaven collint en aquell moment com en les que es començaven a collir en les següents setmanes. Els efectes del cop de calor, però, no només es detecten al camp sinó que apareixen també a l'hora de manipular la fruita, atès que a les peces danyades pel cop de calor se'ls desprèn fàcilment la pell.

En cas de confirmar-se pèrdues que superen el 30 % de la mitjana a la Ribera d'Ebre, al Baix Segrià o en altres zones de Catalunya, el sindicat agrari sol·licitarà que s'articulin mesures fiscals i financeres per a les explotacions més afectades i amb caràcter d'urgència.



Bodegas Crial. Quatre generacions cultivant vinyes i elaborant vi de Lledó


Foto: Pixabay

comparteix-ho