Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/25/2022#) AND (caducitat>=#1/25/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Homenatge als soldats morts i desapareguts a la Batalla de l'Ebre, al Memorial de les Camposines

Serà aquest diumenge 17 de novembre. Amb els 80 noms d’enguany, el nombre total d’inscrits a les plaques que es poden veureen aquest memorial als peus de l’ermita de Sant Bartomeu de la Fatarella, arriba a 1.624 persones

Etiquetes   vida activa, la fatarella, terra alta, terres ebre, memoria historica

Publicat el14/11/2019

Homenatge als soldats morts i desapareguts a la Batalla de l’Ebre, al Memorial de les Camposines | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


L'acte d'aquest diumenge 17 de novembre al Memorial de les Camposines, a la Fatarella, començarà a les 12 del migdia i consistirà en la inauguració d'una placa amb els noms de quaranta soldats inscrits recentment en el Cens de persones desaparegudes, dels quals se sap o es pot suposar que van morir o desaparèixer en el transcurs de la Batalla de l'Ebre. Amb els 80 noms d'enguany, el nombre total d'inscrits a les plaques que podeu veure en aquest memorial arriba a 1.624 persones, que poden ser recordades en aquest espai memorial.

L'homenatge comptarà amb la participació de la consellera de Justícia, Ester Capella i de l'alcalde de la Fatarella, Francisco Blanch, i es completarà amb una interpretació musical de Montse Castellà i una ofrena floral per part de les persones assistents. La presentació anirà a càrrec del periodista Xavier Graset.
Temporada Alta - Turisme la Ràpita


El Memorial de les Camposines

En els 115 dies transcorreguts entre el 25 de juliol i el 16 de novembre de 1938, va tenir lloc a les Terres de l'Ebre la batalla més dura de tota la Guerra Civil espanyola. La batalla va arruïnar pobles i camps i va deixar un balanç de més de 30.000 morts, 75.000 ferits i 15.000 presoners.

El Memorial de les Camposines, situat als peus de l'ermita de Sant Bartomeu, va ser concebut com un monument a tots els combatents en la Batalla de l'Ebre. S'hi poden trobar les plaques que recullen els noms dels morts i desapareguts inscrits en el Cens de persones desaparegudes fins al moment i una ossera on es dipositen les restes no identificades de soldats que, encara avui dia, apareixen al territori.


Per: Redacció

Foto: LaFatarella.cat