Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES


La Festa de la Carxofa de Benicarló 2018 arranca aquest dijous amb les Jornades del Pinxo

La Demostració Gastronòmica de Pinxos de la Carxofa d´aquest dijous 11 de gener donarà el tret de sortida oficial a la 25a edició de la Festa de la Carxofa de Benicarló

Etiquetes   gastronomia, festa, benicarlo, baix maestrat

Publicat el9/1/2018

La Festa de la Carxofa de Benicarló 2018 arranca aquest dijous amb les Jornades del Pinxo | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La Festa de la Carxofa de Benicarló 2018 arranca aquest dijous amb les Jornades del Pinxo


El regidor d’Agricultura, Domingo Roca, acompanyat del president de l’Associació de Bars i Cafeteries de Benicarló, Iván Alemán, la representant de la Penya Mechero, Ruth Martí, i el representant del col·lectiu Urban Sketchers, Enric Moya, van presentar ahir dilluns una nova edició de les Jornades del Pinxo de la Carxofa, que començaran aquest dijous amb una Demostració Gastronòmica que servirà per inaugurar oficialment la 25a edició de la Festa de la Carxofa de Benicarló, una fita que, en paraules del regidor d’Agricultura, «suposa un reconeixement al treball i la dedicació de tota la gent de Benicarló».

Després de la Demostració Gastronòmica de dijous (a la plaça de Sant Joan a les 19.30 hores), les Jornades del Pinxo començaran divendres 12 i s’allargaran fins al 28 de gener, amb una participació de més de 30 establiments, entre tasques, bars i cafeteries. Els pinxos, a un preu de 2 euros (beguda a part), reflectiran tota una extensa diversitat gastronòmica on la carxofa serà sempre l’ingredient imprescindible i obligat, amb receptaris que van des d’allò més tradicional a la cuina més innovadora.


10 premis en joc

Com cada any, les Jornades compten amb un ingredient competitiu que les fa, si cap, encara més atractives. D’una banda, el Concurs del Pinxo de la Carxofa que organitza la Penya Mechero, que enguany entregarà sis premis: tres per als millors pinxos de categoria general i tres per als millors pinxos del receptari tradicional, que l’any passat va tindre una gran acollida entre el públic.

El premi popular al millor pinxo, com ja es va fer l’any passat, s’escollirà a través de de les votacions del públic, que mostrarà el seu veredicte amb un díptic que es podrà recollir en qualsevol dels bars que participen en les Jornades. Per a poder votar, serà obligatori haver visitat com a mínim vuit establiments. Entre tots els votants, se sortejarà un premi que consistirà a formar part del jurat en les jornades de la Carxofa de 2019.

Aquest any, com a novetat, el col·lectiu Urban Sketchers de Benicarló també s’ha afegit als concursos relacionats amb els pinxos de carxofa i ha creat el premi al «pinxo més etxurat», que premiarà aquells pinxos més artístics i amb una millor presència.

Els premis es lliuraran els dies 18 de gener (pinxos clàssics i tradicionals), 19 de gener (pinxo més etxurat) i 24 de gener (premi popular).


La Festa de la Carxofa de Benicarló 2018 arranca aquest dijous amb les Jornades del Pinxo | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...