Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


Falset, primera Vila Florida del Priorat

El distintiu reconeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds

Etiquetes   turisme, falset, priorat

Publicat el19/4/2021

Falset, primera Vila Florida del Priorat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Priorat s'incorpora a Viles Florides amb l'adhesió de Falset. La capital de la comarca s'ha sumat al moviment que promou la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l'enjardinament i la millora dels espais verds. Actualment ja són 152 els municipis de Catalunya i Andorra que formen part d'aquest moviment.

Amb motiu de l'adhesió a Viles Florides, l'alcalde de Falset, Carlos Brull, explica que “el projecte per aconseguir un poble més verd i sostenible ha comportat la instal·lació de jardineres i la renovació de l'arbrat per embellir carrers i places, a més de la implantació de l'enllumenat LED a tot el municipi i a la prohibició de l'estacionament de vehicles en tot el nucli antic”. L'alcalde afegeix que “les flors, els arbres i el nou mobiliari urbà també envolten els espais més emblemàtics de Falset com el castell, el celler cooperatiu modernista de Cèsar Martinell, Can Magrinyà i la font del Batlle, entre d'altres”.

El municipi, carregat d'història, té el seu origen en el castell del segle XII i va ser bressol de dues reines catalanes: Elionor de Prades, reina de Xipre i Jerusalem; i Margarida de Prades, reina d'Aragó i última reina de la dinastia de Barcelona com a esposa de Martí l'Humà.

El món del vi, l'agricultura de qualitat i la relació amb l'entorn natural han marcat sempre el camí d'aquesta població carregada d'història. Avui, Falset i el Priorat, coneguts per la seva tradició i excel·lència vinícola revitalitzada, tenen la mirada posada en l'enoturisme cultural i sostenible.


Per: Redacció

Foto: Ajuntament de Falset