Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Falset es prepara per a l'Encamisada

Lligada a la festivitat de Sant Antoni, aquesta festa Festa Tradicional d’Interès Nacional de Catalunya, rememora una llegenda que es remunta a la Guerra del Francès

Etiquetes   turisme, turisme cultural, sant antoni, falset, priorat

Publicat el15/1/2020

Falset es prepara per a l’Encamisada | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Falset ja ho té tot a punt per a celebrar una de les festes més representatives del municipi, l'Encamisada, està declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional de Catalunya. Els falsetans i falsetanes es vesteixen amb les robes tradicionals i, el dissabte al vespre i el diumenge al migdia, recorren els carrers del poble amb cavalleria o carruatges.

L'Encamisada va lligada a la festivitat de Sant Antoni, però també rememora una llegenda que es remunta a la Guerra del Francès. Segons la tradició, els falsetans van aprofitar un nit de boira per vestir-se de blanc, passar inadvertits i alliberar-se dels setge al que estaven sotmesos.

El dissabte 18 de gener, el repic de campanes i l'explosió de coets anunciarà l'inici de la festa. A la tarda, pels carrers de la vila es podran veure els guarniments dels carros i cavalleries i l'Encamisada encapçalada pels Dimonis i la Banda de Música "Vila de Falset", es dirigirà a l'església pels carrers de la vila.

Les activitats de diumenge 19 de gener començaran amb la benedicció dels animals a la plaça de l'Església. Seguidament, l'Encamisada desfilarà pels carrers de la vila fins a l'església, on se celebrarà la missa, la ballada de jotes de Falset i benedicció i venda dels panets de Sant Antoni. En acabar, continuarà la rua pels carrers de la vila.


Per: Redacció

Foto: Ajuntament de Falset

comparteix-ho