L’esdeveniment, que tindrà lloc 24 d’agost, forma part del projecte d’identificació i recuperació de varietats hortícoles tradicionals que des de 2017 porta a terme el Parc Natural de la Serra de Montsant
Etiquetes producte proximitat, priorat, falset, cornudella de montsant, parc natural serra montsant
Publicat el5/8/2019
Des del 2017, el Parc Natural de Montsant ha treballat per la identificació i recuperació de varietats hortícoles tradicionals dins del seu àmbit en el marc del projecte Biodiversitat Cultivada. En una primera fase es van identificar i recollir gairebé una quarantena de varietats tradicionals de 12 espècies diferents que estaven fora del mercat. Entre aquestes varietats tradicionals hi ha el tomàquet de pebrot i la fava de la reina mora de la Vilella Baixa; l'enciamet de sucre i la carabassa de violí de La Bisbal de Falset; la safranòria roja i l'enciam de carxofeta de Cabacés.
Amb el suport de la Fundació Miquel Agustí, es va dur a terme la multiplicació i caracterització genètica de les llavors i la seva plantació controlada amb l'objectiu de disposar d'un reservori de llavors tradicionals suficient per reintroduir-les de nou i aprofitar el valor afegit d'aquests cultius tradicionals locals per a la dinamització econòmica del territori.
A partir d'aquí s'ha constituït un grup de conservació d'agrobiodiversitat cultivada, La Safranòria, obert a tots aquells que vulguin sumar-se a aquesta iniciativa i s'han organitzat diverses accions de difusió d'aquesta iniciativa d'agrobiodiversitat local.
En el marc d'aquest projecte el dijous 8 d'agost s'ha organitzat una jornada de camp a Cornudella de Montsant, que inclou una visita a la finca de producció ecològica Terra Viva, on hi ha cultivades algunes d'aquestes varietats tradicionals recuperades pel Parc Natural Serra de Montsant, una xerrada sobre el cultiu de varietats tradicionals de tomata i un taller d'extracció de llavors d'espècies hortícoles
El dissabte 24 d'agost, Falset acollirà la I Fira de la Tomaca del Priorat, una jornada dedicada a la riquesa de sabors i aromes existents en les varietats tradicionals d'aquest producte de l'horta. Durant la fira, que inclou una exposició i un tast de les diferents varietats de tomaca, es farà la presentació del Grup de Conservació de l'Agrobiodiversitat del Priorat.
EbreActiu.cat
Què és EbreActiu.cat
Contactar
Publicitat
Butlletí electrònic d'EbreActiu
Informació i avís legal
Política de cookies
Selecció d'enllaços: