Venda online productes de la Terra

CAT | ES


L'exposició «L'ermita 2.0» agafa el relleu de «L'ermita sota l'aigua» per mostrar al públic l'obra de disset artistes ebrencs

El projecte proposa setze obres lligades amb les Terres de l’Ebre i la seua ruralitat

Etiquetes   vida activa, cultura, pinell de brai, tivissa, roquetes, ulldecona, terres ebre

L’exposició «L’ermita 2.0» agafa el relleu de «L’ermita sota l’aigua» per mostrar al públic l’obra de disset artistes ebrencs | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


‘L'ermita 2.0' és la continuació natural del projecte ‘L'ermita sota l'aigua', una mostra d'art col·lectiva comissionada per l'artista ampostí Jaume Vidal Arasa i duta a terme al Museu de Tortosa el passat mes de novembre de 2021. Reunia l'obra de més d'una desena d'artistes visuals del Baix Ebre i el Montsià, dels quals es van realitzar un seguit de càpsules audiovisuals on es mostraven dins dels seus estudis i obradors, parlant sobre la seua visió creativa i la influència del territori ebrenc sobre la seua obra.

Ara, el mateix equip ha volgut fer un pas més per tal d'arribar al màxim de públic possible, posant al centre els nuclis petits que sovint veuen coartada la possibilitat d'accedir a l'art. Els artistes seleccionats, que en la seua majoria viuen i produeixen des de les comarques de l'Ebre, tenen l'oportunitat d'exposar a prop de casa i en un entorn rural, semblant al seu. Setze obres agrupades en grups de quatre giraran entre quatre pobles del territori. A Ulldecona, l'exposició se podrà veure a l'Oficina de Turisme; a Roquetes, a la Biblioteca Mercè Lleixà; a Tivissa, a la Casa de la Cultura i, al Pinell de Brai, a la sala d'actes de l'Ajuntament. Cada poble acollirà quatre obres durant un període de dues setmanes, fins que arriben les següents, de manera que totes se podran visitar a cada població escollida. El circuit estarà en funcionament durant vuit setmanes. A més a més, les obres seran exposades, en alguns casos, en espais habitualment no museïtzats, buscant harmonitzar-la amb naturalitat dins el context de cada poble. Totes elles aniran acompanyades de codis QR que, en escanejar-los, donaran accés a una sèrie de càpsules audiovisuals sobre els artistes de ‘L'ermita 2.0'. La inauguració serà el 2 de juny, data en la qual ja es podran visitar les propostes i es realitzarà una actuació inaugural. A la seva vegada, l'exposició finalitzarà formalment el 30 de juliol, també amb una actuació de clausura.

L'objectiu principal del projecte és fer arribar l'art d'ara allà on acostuma a arribar-hi tard i amb comptagotes. El fet que les obres estiguen en constant moviment busca generar un interès que es vagi renovant automàticament a cada poble, i que els ciutadans en formen part.

Els artistes participants són: Judit Amposta, Joan Bagés Rubí, Elena Blesa Cábez, Alvar Bonet, Miguel Bustos, Raluca Buzura, Gisela Chortó, Jordi Costa Garcia, Ivan Forcadell, Roser Gay, Pàtric Marín, Sarah Misselbrook, Cristian Porres, Èrica Puigcerver Segarra, Manel Ros Nofre, Vanesa @la_que_pega i Marta Vidal Ráez.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho