butlletí EbreActiu

CAT | ES


Èxit de participació en la 6a edició d'Orígens

Durant aquest cap de setmana, milers de persones han omplert el barri del Xicago per reviure els seus orígens rapitencs; els quals tornaran a estar present el 13, 14 i 15 d’octubre de 2023

Etiquetes   vida activa, Orígens, fires, la rapita, delta ebre, turisme

Publicat el10/10/2022

Èxit de participació en la 6a edició d’Orígens | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Demostració de pesca al rossegall


Milers de persones han viscut aquest cap de setmana la sisena edició d'Orígens, la qual ha omplert durant tres dies el barri mariner d'activitats que han transportat la Ràpita a la seva història més recent per reviure els orígens pagesos i mariners dels rapitencs i les rapitenques.

Ahir al vespre, en la cloenda d'aquesta edició, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el regidor d'Identitat, Rafa Balagué, van anunciar les dates de la setena edició d'Orígens que se celebrarà els dies 13, 14 i 15 d'octubre de 2023, així com van posar de manifest la satisfacció que senten a causa l'èxit de participació. “Acabem la 6a edició d'Orígens i vull donar les gràcies a la gent del Xicago, a la comissió d'Orígens, entitats, establiments, comerços, famílies..., en definitiva, a tot el poble de la Ràpita per fer d'aquesta edició un nou èxit”.

El regidor apunta que “portàvem tota la setmana preocupats pel temps i, finalment, ens va acompanyar, la qual cosa ha permès que puguem fer una edició molt bona amb activitats de tot tipus i amb els carrers vius i plens de gent”. Balagué manifesta que “el poble tenia moltes ganes d'Orígens i després d'un cap de setmana intens estem satisfets perquè tothom ha sortit content”.

Aquesta edició ha inclòs balls, música, demostracions tradicionals, gastronomia, tallers, jocs i molt ambient al barri del Xicago, que com en les anteriors edicions ha estat decorat pel veïnat amb tot d'estris que eren habituals en les feines domèstiques i oficis que hi havia al segle XIX, que és al que fa referència històrica Orígens.

El concert de dissabte a la nit, a càrrec de Lo Suís, Rosaleda i el Russo va ser una de les propostes més multitudinàries, amb la plaça d'Orígens plena de gom a gom. Però també les subhastes de peix, que enguany han estat dues, la demostració de pesca al Rossegall, l'acte d'agermanament amb Arenys de Mar o les activitats relacionades amb el 120è aniversari del naixement de Sebastià Juan Arbó han omplert de contingut un esdeveniment que ha satisfet l'organització, els participants i els visitants.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho